preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Krnica

 > Naslovnica
vijesti

U Područnom odjelu Rakalj obnovljene učionice i loža

Autor: Maša Radovčić, 18. 5. 2022. 14:10

U školskoj zgradi u Raklju, nekadašnjoj palači Loredan iz 1637., obnovljene su učionice prvog i drugog razreda te loža u prizemlju.

 

 [više]

Posjet učenika 8. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora – Krnica Vukovaru i ratne godine malih Vukovaraca u Krnici

Autor: Maša Radovčić, 17. 5. 2022. 12:39

Učenici 8. razreda iz Krnice sa svojom su razrednicom Natašom Teković-Jalšovec, posjetili 11. i 12. svibnja 2022. Vukovar pa se terenska nastava Povijesti održala u Memorijalnom centru Domovinskog rata. Učenici su obišli  izložbene prostore, Spomen dom hrvatskih branitelja, Kukuruzni put,  Trpinjsku cestu, Spomen dom Ovčaru, Memorijalno groblje i Vukovarsku bolnicu 1991., a razgledali su Gradski muzej Vukovara i Muzej vučedolske kulture. U dva dana terenske nastave povijesne su sadržaje o Domovinskom ratu učili  u autentičnom vukovarskom okruženju.

 [više]

EKO – AKCIJA UČENIKA PRODUŽENOG BORAVKA

Autor: Maša Radovčić, 13. 5. 2022. 13:12

Učenici produženog boravka sudjelovali su u akciji čišćenja okoliša škole. Eko – akcija je provedena u sklopu kurikuluma, a s ciljem razvijanje ljubavi prema prirodi i jačanja ekološke svijesti.

Učenici su zainteresirano pristupili aktivnosti i s čuđenjem gledali količinu smeća koju su pronalazili u prirodi. Na kraju su bili vrlo ponosni što su svojim malim činom doprinijeli očuvanju okoliša

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

 [više]

ICT konferencija Let's grow

Autor: Maša Radovčić, 13. 5. 2022. 09:59

ICT Istria neprofitna je udruga softverskih i informatičkih stručnjaka i
tvrtki, koja promovira Istru kao globalno IT središte s mogućnostima za
razvoj karijere i ispunjen život. Neki od naših članova udruge su Infobip,
Intersoft, Novatec, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli te mnogi drugi.

Let's Grow konerencija, glavno središte okupljanja najvećih ICT stručnjaka iz Istre i cijele Hrvatske, učenika osnovnih i srednjih škola, studenata, budućih studenata, ICT entuzijasta i medija, održana je 6. svibnja u Domu hrvatskih branitelja u Puli, u vremenu od 10:00 h do 17:30 h. 

Konferenciji je prisustvovalo petero učenika naše škole u pratnji učiteljica informatike i matematike.

Program konferencije i fotografije pogledajte u fotogaleriji.

 

 [više]

Mila Cukon osvojila 1. mjesto na 64. natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske u kategoriji Fotografije

Autor: Maša Radovčić, 4. 5. 2022. 18:11

Učenica 8. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora - Krnica Mila Cukon osvojila je 1. mjesto na 64. natjecanju mladih tehničara u kategoriji Fotografije  održanom u Primoštenu od 2. do 4. svibnja 2022.
Čestitamo Mili na ovom izvrsnom uspjehu, dijelimo ponos i radost što je svojim radom, zalaganjem, motivacijom i sposobnošću postigla vrhunske rezultate, predvođena svojom mentoricom Helenom Dabo.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

 [više]

Rocco Vlačić na Državnoj smotri LiDraNo 2022.

Autor: Maša Radovčić, 4. 5. 2022. 17:59

Učenik 4. razreda OŠ V. Nazora - Krnica  zapaženo je i uspješno sudjelovao na Državnoj smotri LiDraNo 2022. koja se održala od 25. do 29. travnja 2022. u Vodicama. Rocco se predstavio stihovima Mate Balote i pjesmom "Jugo", dočaravajući svojom odličnom interpretacijom atmosferu juga na moru i živo sjećanje i vraćanje autora na ovaj vjetar u vrijeme izagnanstva. Rocco je dobio izvrsne pohvale povjerenstva i opravdao već drugu godinu zaredom svoj odlazak na državno natjecanje u scenskom izričaju.

 Čestitamo Roccu i njegovoj učiteljici Mariji Škabić na ovom krasnom uspjehu!

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

 [više]

PREDAVANJE O PUBERTETU

Autor: Maša Radovčić, 2. 5. 2022. 21:57

Prvostupnice sestrinstva Istarskih domova zdravlja Pula, Tonka Maloča Tomašev i Maja Ljilja – Švik, održale su 13. travnja 2022. učenicima 6. i 7. razreda predavanje u kojemu su ih informirale o promjenama u pubertetu te im ukazale i na važnost brige o higijeni tijela u pubertetu. Ovo je predavanje ostvareno u okviru provedbe Zdravstvenog odgoja, modul Živjeti zdravo.

 [više]

NOĆ KNJIGE 2022.

Autor: Maša Radovčić, 1. 5. 2022. 09:01

Ovogodišnju manifestaciju „Noć knjige“ obilježili smo u tjednu nakon proljetnih praznika te se u našoj školi održala 27. travnja u suradnji knjižničarke Samante Paronić s učiteljicama od 1. do 4. razreda – Gordanom Antunović, Dolores Bulešić, Emom Škabić i Marijom Škabić.

Na književno druženje sa zainteresiranim i motiviranim učenicima u posjet nam je stigla Josipa Milevoj iz Labina, autorica dječje slikovnice Flekijeve pustolovine. Upoznala nas je sa psom Flekijem i odabranim pričama o njegovim nepodopštinama te otkrila kako je nastala njezina predivna slikovnica.

 [više]

UČENIK JAKOV BUCHER OSVOJIO ZLATNU MEDALJU NA BOB MEĐUNARODNOM NATJECANJU

Autor: Maša Radovčić, 28. 4. 2022. 13:56

Učenik trećega razreda Jakov Bucher sudjelovao je na 7. internacionalnom Brainobrain online natjecanju 29.1.2022. i osvojio zlatnu medalju.

Više možete saznati na ovoj poveznici.

 [više]

Fotoradionice u Osnovnoj školi Vladimira Nazora - Krnica

Autor: Maša Radovčić, 26. 4. 2022. 13:57

Za vrijeme proljetnog odmora učenika osnovnih škola, u tjednu od 19. do 22. travnja 2022., u Osnovnoj školi Vladimira Nazora – Krnica održavale su se za učenike od 4. do 8. razreda radionice Hrvatskog fotosaveza. Škola je u Krnici krajem 2021. postala pridruženom članicom Hrvatskog fotosaveza zahvaljujući uspjesima učenice Mile Cukon i Eve Peruško na području fotografije te njihovih mentorica i učiteljica Tehničke kulture Helene Dabo i učiteljice Likovne kulture Elene Vitasović.

 [više]

OBAVIJEST O RODITELJSKIM SASTANCIMA

Autor: Maša Radovčić, 8. 4. 2022. 13:54

Obavještavamo roditelje da će se roditeljski sastanci održati prema sljedećem rasporedu:

1., 2., 3. i 4. razred: utorak, 12. travnja 2022. u 17:30 sati u Krnici.

5., 6., 7. i 8. razred: srijeda, 13. travnja 2022. u 17:30 sati u Krnici.

 [više]

Odlazak u kino

Autor: Maša Radovčić, 5. 4. 2022. 21:54

Dana 25.ožujka 2022. učenici nižih razreda naše škole u sklopu 7. Pulice u kaputu pogledali  su latvijski dječji igrani film Leptirovo srce.
Priča govori o dječaku Juozapasu  koji se zbog zdravstvenih problema osamljuje, te su središte njegova svemira hotel za kukce koji je sam sagradio. Zahvaljujući prijateljstvu s djevojčicom Rugile prevladava sve strahove i postaje otvoren svijetu. Učenici su poučeni filmom naučili da prijateljstvo čini čuda. Učenici su sa zanimanjem pogledali film i nagradili ga velikim pljeskom.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

 [više]

ZAŠTITA REPRODUKTIVNOG ZDRAVLJA

Autor: Maša Radovčić, 5. 4. 2022. 14:24

Prvostupnice sestrinstva Istarskih domova zdravlja Pula, Tonka Maloča Tomašev i Maja Ljilja – Švik, održale su 24. ožujka 2022. predavanje učenicima 8. razreda na temu zaštite reproduktivnog zdravlja.
Cilj predavanja bio je informiranje i usvajanje znanja o reproduktivnom zdravlju, spolno prenosivim bolestima, razvoj pozitivnih stavova prema životnim navikama i odgovornom spolnom ponašanju.
Pod odgovornim spolnim ponašanjem razumijemo donošenje promišljenih i odgovornih odluka koje štite vlastito i tuđe spolno i reproduktivno zdravlje, ali i osjećaje i međusobno poštovanje.
Zdravstvena edukacija mladih i rad na prevenciji temeljni su preduvjeti očuvanja reproduktivnog zdravlja u zrelijoj dobi.
 [više]

SIGURNO KORISTIM ELEKTRONIČKE MEDIJE

Autor: Maša Radovčić, 29. 3. 2022. 19:10

Školska psihologinja Jasminka Brlas održala je 23. ožujka 2022. s učenicima 4. razreda radionicu Sigurno koristim elektroničke medije. Nakon što su se učenici podsjetili koji elektronički mediji postoje i čemu služe, sadržaj radionice dalje je bio usmjeren na edukaciju o korištenju interneta, društvenih mreža i videoigara...

 [više]

Učenik 4. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora - Krnica Rocco Vlačić ide na državno natjecanje LiDraNo 2021./2022.

Autor: Maša Radovčić, 18. 3. 2022. 13:07

U Puli, u organizaciji OŠ Tone Peruška Pula, 16. ožujka  održana je županijska smotra LiDraNo. U kategorijama literarnih, novinarskih i scenskih pojedinačnih nastupa sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Istre.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ VJERONAUKA ODRŽANO JE U PAZINSKOM KOLEGIJU

Autor: Maša Radovčić, 17. 3. 2022. 15:51

U utorak 15. ožujka 2022. u Pazinskom se kolegiju održalo Županijsko natjecanje iz Vjeronaučne olimpijade. Učenici naše škole Toni Peruško, Mia Buić, Mila Cukon i David Cvek, u pratnji mentora i vjeroučitelja Davora Papratovića, sudjelovali su na ovom natjecanju i osvojili 8. mjesto, a u prilogu donosimo nekoliko fotografija s natjecanja.
Čestitamo našim učenicima i mentoru na sudjelovanju.

 [više]

NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ TEHNIČKE KULTURE MILA CUKON OSVOJILA JE PRVO MJESTO

Autor: Maša Radovčić, 15. 3. 2022. 12:39

U Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Pazinu 4. ožujka 2022. održano je Županijsko natjecanje iz Tehničke kulture za učenike osnovnih škola. Učenica osmoga razreda Osnovne škole Vladimira Nazora – Krnica Mila Cukon osvojila je prvo mjesto u kategoriji Fotografije te time osigurala sudjelovanje na državnome natjecanju. Mila je ovime potvrdila svoje uspjehe na području fotografije, ali i ovogodišnje sudjelovanje i u Školi stvaralaštva Novigradsko proljeće u fotografskoj radionici. Podsjećamo da je Mila i prošle godine postigla visoke rezultate na županijskom i državnom natjecanju u fotografiji.

 [više]

RECI NE NASILJU I ZLOSTAVLJANJU

Autor: Maša Radovčić, 15. 3. 2022. 08:49

Školska psihologinja Jasminka Brlas održala je 9. i 11. ožujka 2022. s učenicima 4. razreda radionicu Reci Ne nasilju i zlostavljanju. Tako su učenici naučili da o nasilju među djecom govorimo kada jedno ili više djece namjerno uznemiruje, napada ili ozljeđuje drugo dijete. Nasiljem pokušavaju riješiti problem...

 [više]

Međuškolsko natjecanje u futsalu za dječake i djevojčice 5. i 6. razreda

Autor: Maša Radovčić, 8. 3. 2022. 10:44

U petak, 4.3.2022. u dvorani OŠ dr. Mate Demarina Medulin, a u organizaciji OŠ Vladimira Nazora - Krnica održano je natjecanje ŠSD-a grupe 8. prigradska Pula u futsalu za dječake i djevojčice (kategorije: dječaci: 5.-6.raz. i djevojčice 5.-6.raz.) kao izlučno natjecanje za Županijsko prvenstvo ŠSD-a osnovnih škola Istarske županije u futsalu.
 

 [više]

Nastava pod maskama

Autor: Maša Radovčić, 4. 3. 2022. 11:22

Utorak, 1.03.2022.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.

 [više]

NA ŽUPANIJSKA NATJECANJA POZVANI SU SLJEDEĆI UČENICI NAŠE ŠKOLE…

Autor: Maša Radovčić, 2. 3. 2022. 13:40

 [više]

Osnovna škola Vladimira Nazora - Krnica organizator je natjecanja u futsalu za 5. i 6. razred (grupa 8. prigradska Pula) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 1. 3. 2022. 15:30

 [više]

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE ISUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA UŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 28. 2. 2022. 10:27

 [više]

Mate Balota (17. veljače 1963. - 17. veljače 2022.) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 24. 2. 2022. 07:49

 [više]

ŠKOLSKA NATJECANJA U 2021./2022. ŠKOLSKOJ GODINI

Autor: Maša Radovčić, 18. 2. 2022. 12:12

I ove su školske godine naši učenici i njihovi mentori bili vrlo aktivni na školskim natjecanjima iz mnogih predmeta i područja te ih pohvaljujemo i čestitamo svima na sudjelovanju, a onim najboljima želimo sve najbolje u nastavku natjecanja na županijskim razinama natjecanja.

 [više]

Ivan Jugovac oborio državni rekord

Autor: Maša Radovčić, 14. 2. 2022. 23:29

Na atletskom Prvenstvu Hrvatske u dvorani za ml.kadete-kinje koje se ovog vikenda održalo u Zagrebu nastupio je i naš učenik sedmog razreda Ivan Jugovac. Ne bi to bilo nikakvo iznenađenje jer naš Ivan već godinama trenira atletiku pri pulskom atletskom klubu. Gotovo svakodnevno nakon nastave odlazi u Pulu, a potom se tek u večernjim satima vraća kući. Naporan tempo za jednog sedmaša koji je pritom i odlikaš! Ivan u Zagrebu ne da je samo nastupio, nego je postao i novi  prvak Hrvatske i to u dvije discipline: na 60 m i na 200 m! Pritom je Ivan oborio i novi hrvatski rekord na 200 m u svojem uzrastu!
Pohvale i čestitke našem Ivanu koji nam je pokazao kako se trud i upornost isplati i nagrađuje. Želimo mu ovakav nastavak uspjeha i sportske karijere kao i školskih uspjeha te se radujemo s njim!

Članak iz Glasa Istre pogledajte ovdje.

 [više]

Obilježavanje Dana europskog broja 112 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 14. 2. 2022. 11:13

11. veljače obilježava se Dan europskog broja 112. U državama Europske unije broj 112 koristi se temeljem Odluke Vijeća Europskih zajednica o ustanovljenju jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 (Council Decision 91/396/EEC) od 29. srpnja 1991...

 [više]

Mjere samoizolacije i dobrovoljno testiranje učenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 11. 2. 2022. 12:24

Poveznicu za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo

https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0

 [više]

64.natjecanje mladih tehničara

Autor: Maša Radovčić, 7. 2. 2022. 14:22

Školsko natjecanje mladih tehničara održalo se 2.veljače 2022. god. u prostorijama škole Vladimira Nazora u Krnici..

Sudjelovale su učenice od 5 do 8. razreda u različitim kategorijama:

 [više]

ZDRAV ZA 5

Autor: Maša Radovčić, 7. 2. 2022. 14:20

Odjel prevencije Policijske uprave istarske nastavio je i u ovoj školskoj godini s provedbom predavanja iz projekta „Zdrav za 5“. Tako je na satu razrednika 1. veljače 2022. mr. sc. Aleksandar Šerović iz Policijske uprave Istarske učenicima 8. razreda održao predavanje Ovisnost i zlouporaba alkohola. Cilj ovog predavanja bio je osvijestiti učenike o štetnosti i posljedicama konzumiranja alkohola za zdravlje ali i kažnjivim ponašanjima koja nastaju pod utjecajem alkohola.

Nacionalni preventivni projekt ”Zdrav za 5“ pokrenuli su Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode s ciljem prevencije ovisnosti kod mladih (alkohol, droge, igre na sreću). Poseban naglasak projekta je podizanje razine samosvijesti i javnozdravstvene svijesti mladih o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti.

 [više]

Međuškolsko natjecanje u malom nogometu za dječake osnovnih škola od 5. do 8. razreda

Autor: Maša Radovčić, 24. 1. 2022. 16:05

U organizaciji barbanske škole 20. siječnja 2022. u Medulinu se  održalo  Međuškolsko natjecanje u malom nogometu za dječake osnovnih škola od 5. do 8. razreda. Na natjecanju su sudjelovali učenici osnovnih škola Juršići, Svetvinčenat, Barban, Vodnjan, Medulin i Vladimira Nazora - Krnica. Učenici naše škole osvojili su odlično drugo mjesto, u finalu su izgubili od medulinskih osnovaca.
Za Krnicu su igrali sljedeći učenici: Marin Peruško, Toni Peruško, Bruno Peruško, Leo Perišić, Niko Perišić, Marko Grbac, Karlo Teković i David Cvek. Zbog spriječenosti učiteljice TZK-a, ulogu voditelja školske nogometne ekipe uspješno je obavio vjeroučitelj Davor Papratović.
Pohvaljujemo nogometaše škole na sportskoj igri, uljudnom ponašanju i pravom predstavljaju svoje škole na natjecanju.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

 [više]

ZDRAVSTVENO – PREVENTIVNI PROGRAM JABUKA

Autor: Maša Radovčić, 24. 1. 2022. 13:34

Školska psihologinja Jasminka Brlas ostvarila je tijekom 1. polugodišta s učenicima 3. razreda zdravstveno preventivni program Jabuka. Program, koji se u školi provodi niz godina, nazvan je Jabuka jer je jabuka voće koje simbolizira zdravlje.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 21. 1. 2022. 12:29

U prilogu se nalazi javni poziv za ekskurziju učenika osmog razreda.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 20. 1. 2022. 23:28

Odluka o poništenju javnog poziva je u prilogu.

 [više]

OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 12. 1. 2022. 14:35

U prilogu se nalazi javni poziv za ekskurziju učenika osmog razreda.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 10. 1. 2022. 20:05

P  O  Z  I  V

          za predupis djece u prvi razred osnovne škole

nalazi se u prilogu.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 23. 12. 2021. 12:41

U petak 24. prosinca 2021. završava prvo polugodište u školskoj godini 2021./2022. te počinje zimski odmor učenika.  Povratak u školu je u ponedjeljak 10. siječnja 2022. prema redovnom rasporedu sati i redovnom školskom prijevozu.
Sve najbolje povodom božićnih i novogodišnjih blagdana te dobar prvi dio zimskog odmora svim našim učenicima i njihovim roditeljima.
Ujedno podsjećamo roditelje da djeca kojima je određena mjera izolacije ili samoizolacije, trebaju slijediti Upute HZZJZ o provođenju navedenih mjera, a upućujemo vas i na praćenje školskih mrežnih stranica bude li se epidemiološka situacija mijenjala prije početka nastave u 2. polugodištu.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 21. 12. 2021. 08:57

Dragi roditelji,

dvije godine nismo bili u mogućnosti održati školske priredbe koje tradicionalno pripremamo uoči nadolazećih blagdana. 
Fotografije su nastale s ciljem da prikažu zajednički trud i rad u našim razrednim odjelima. 
Bez obzira na otežane okolnosti, nismo izgubili entuzijazam te je i ove školske godine djelovao školski pjevački zbor. 
Nismo spajali razredne odjele te smo se prilagodili novom načinu rada. 
Pojedinačno smo pjevali, svirali i plesali. 
Nadamo se da će nam sljedeća godina donijeti zdravlje, ljubav i pjesmu. 
Do tada vam želimo ugodne blagdane uz obilje svega što si poželite. 
Sve najbolje žele vam djelatnici OŠ Vladimira Nazora - Krnica.

 [više]

KVIZ „ČITANJEM DO ZVIJEZDA“

Autor: Maša Radovčić, 19. 12. 2021. 19:18

Pretpregled slike  Pretpregled slike

U petak, 17. prosinca, održano je školsko natjecanje u obliku virtualnog kviza „Čitanjem do zvijezda“ za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja. Cilj je potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, istraživačko učenje, kritičko razmišljanje i kreativno stvaranje. Sudjelovali su učenici 5. i 6. razreda naše škole (Ela Cetina, Jakov Cukon, Tara Cukon, Adriana Percan; Mark Jalšovec i Tea Percan). Prethodno su s učiteljicom hrvatskog jezika Martinom Valić i knjižničarkom Samantom Paronić odradili pripreme za natjecanje. Pročitali su potrebne knjige, izradili bilješke o pročitanom i uživali u školskoj projekciji svih triju filmova („Tajni vrt“, „Vještice“, „Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu“). Također, sudjeluju i u kategoriji izrade kreativnog uratka koji izrađuju na osnovi čitanja knjiga predviđenih za čitateljsko natjecanje. Najbolje su rezultate ostvarili učenici Jakov Cukon, Ela Cetina i Adriana Percan koji će formirati tročlanu školsku ekipu koja će nas predstavljati na županijskom natjecanju. Čestitamo našim natjecateljima na ostvarenim rezultatima!

Samanta Paronić, knjižničarka

 [više]

DOBROVOLJNO CIJEPLJENJE DJECE PROTIV COVID-19 U DOBI OD 5 I VIŠE GODINA

Autor: Maša Radovčić, 16. 12. 2021. 13:59

U Istarsku županiju stiglo je cjepivo protiv COVID-19 za cijepljenje djece u dobi  5 do 11 godina Comirnaty 10 mikrograma/doza proizvođača Pfizer-BioNTech.

Cijepljenje preporučujemo svoj djeci i mladima u dobi 5 i više godina. Snažno preporučujemo cijepljenje djece i mladih koji boluju od kroničnih bolesti , djeca i mladi koji dijele kućanstvo s osobama koje boluju od kroničnih bolesti  te djeca i mladi dugotrajnije smješteni u različitim oblicima kolektivnog smještaja s noćenjem.

Roditelji/skrbnici zainteresirani  za cijepljenje djece, radi dogovora o cijepljenju trebaju se javiti  liječnicima specijalistima školske i adolescentne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije:

 [više]

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka u 1. razredu

Autor: Maša Radovčić, 14. 12. 2021. 17:34

7. prosinca već četvrtu godinu u svim prvim razredima osnovnih škola Republike Hrvatske provodi se program Školskog mednog dana. Taj je dan odabran zbog svetog Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.
Tim povodom su i prvaši u razredu u Raklju proveli program Školskog mednog dana. Prvaši su dobili staklenku meda i slikovnicu Pčelica Jelica i medo Edo u prigodnoj vrećici, a cilj je programa promocija meda lokalnih proizvođača, koji su korisnici znaka Med hrvatskih pčelinjaka, povećanje unosa meda u prehranu djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnih vrijednosti meda te educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost. Prvaši su se upoznali sa edukativnom slikovnicom Pčelica Jelica i medo Edo, a zatim su ilustrirali najzanimljiviji dio slikovnice.
Nositelj programa su Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji.

 [više]

U očekivanju svetog Nikole

Autor: Maša Radovčić, 6. 12. 2021. 17:13

Učenici prvog i drugog razreda područne škole u Raklju zajedno sa svojim učiteljicama obilježili su blagdan Svetog Nikole izradom prigodnih čizmica tehnikom kolaža kojima su ukrasili prozore svoje škole. Također su svojim marljivim ručicama skupljali papiriće bombona i čokoladica te njima ukrasili zajedničku čizmicu školskog panoa. Sveti Nikola nagradio je njihov trud i napunio njihove čizmice zasluženim darovima. 

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji.

 [više]

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Maša Radovčić, 24. 11. 2021. 09:26

Učenici i djelatnici naše škole tradicionalno su obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (18. studenoga), odavši time počast svim stradalnicima koji su svoje živote položili iz ljubavi prema svojemu gradu i domovini. Tim su povodom učenici od 5. do 8. razreda na satu povijesti pogledali isječke iz dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu, nakon čega su odigrali kviz i iznijeli vlastite dojmove, pokazavši razumijevanje o ovoj temi.

 

 [više]

Obavijest školskim ustanovama - Odluka Stožera

Autor: Maša Radovčić, 16. 11. 2021. 13:21

Ovim vam putem šaljemo poveznicu na Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova (https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20-%20obvezno%20testiranje.pdf), a koja se odnosi i na odgojno-obrazovne ustanove.
 [više]

MJESEC HRVATSKE KNJIGE I DAN HRVATSKIH KNJIŽNICA

Autor: Maša Radovčić, 16. 11. 2021. 08:21

Povodom Mjeseca hrvatske knjige učenici razredne nastave na prigodan i kreativan način obilježili su Dan hrvatske knjige 15. studenoga 2021.
Učenici 1. i 2. razreda zajedno s učiteljicama Gordanom Antunović i Dolores Buršić ilustrirali su naslovnice svojih omiljenih slikovnica koje su izložene na školskom panou. Učenici 3. i 4. razreda na poticaj svojih učiteljica Eme Škabić i Marije Škabić te knjižničarke Samante Paronić također su se okušali u stvaralačkom izazovu, nacrtavši raznolike motive iz najdražih knjiga. Njihovi su radovi potom uvezani u malu knjižicu najdražih knjiga kako bi ih mogli prelistavati i ostali učenici te time dobiti inspiraciju za čitanje pokojeg djela. Na školskom panou u hodniku izloženi su i prijedlozi za čitanje zabavnih naslova o određenim tematikama koje bi mogle zaintrigirati naše male čitatelje. Sudjelujući u ovoj manifestaciji u Godini čitanja, želimo dati poticaj knjizi u suvremenom društvu te razviti svijest među učenicima o važnosti čitanja koje je temelj cjeloživotnoga obrazovanja.
Fotografije možete pogledati u fotogaleriji.
knjižničarka Samanta Paronić
 [više]

IZLOŽBA U ROVINJSKOJ „BATANI“

Autor: Maša Radovčić, 15. 11. 2021. 15:35

U galeriji Centar vizualnih umjetnosti „Batana“ u Rovinju i ove je godine postavljena još jedna zanimljiva izložba polaznika ljetne fotoradionice „Istra – ambijent, kulturna baština“, održane u Puli. Fotoradionicu je organizirao Hrvatski fotosavez, a u radu radionice sudjelovale su i učenice naše škole Mila Cukon i Eva Peruško.
Već dugi niz godina Hrvatski fotosavez u Puli organizira fotoradionice za djecu i mlade, a uz stručno vodstvo Zlate Medak i Predraga Bosnara nastaju zanimljivi kadrovi i kompozicije zabilježeni objektivima onih najmlađih. Istra sa svojom bogatom kulturnom baštinom nudi mnoge zanimljive vizure kreativcima s aparatima u ruci što potvrđuju i ovogodišnji radovi.
Otvorenje izložbe održano je 5.studenog 2021., a u nastavku možete pogledati neke od fotografija naših učenica i dio atmosfere s otvorenja.
Fotografije pogledajte u fotogaleriji.
 [više]

DOPUNA Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19

Autor: Maša Radovčić, 9. 11. 2021. 12:53

Obavještavamo vas da je 5. studenoga 2021. godine donesena  dopuna Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.<https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/11/Upute-za-sprje%C4%8Davanje-i-suzbijanje-epidemije-bolesti-COVID-19-vezano-uz-rad-pred%C5%A1kolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-%C5%A1kola-u-%C5%A1kolskoj-godini-2021.-2022..pdf> vezano uz nošenje maski i raspored sjedenja u učionicama te vas molimo da postupate sukladno istima.

 [više]

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE O MODELU NASTAVE

Autor: Maša Radovčić, 5. 11. 2021. 11:52

Na temelju procjene epidemiološke situacije među učenicima Osnovne škole Vladimira Nazora - Krnica obavještavamo sve naše učenike i roditelje da će se, nakon održavanja nastave na daljinu 4. i 5. studenoga 2021., od ponedjeljka 8. studenoga 2021. nastava održavati prema MODELU A - u školi.
Molimo roditelje da u školu pošalju isključivo zdravu djecu, bez ikakvih respiratornih i drugih simptoma (nazeb, kašalj, temperatura, probavne smetnje i sl.)  te da o izostanku obavijeste razrednika.
Isto tako molimo roditelje da prije polaska u školu provjere ima li dijete masku koja će mu trebati najprije u školskom autobusu te u zajedničkim školskim prostorijama.
Podsjećamo sve učenike da u autobusu uvijek sjede na istom sjedalu, da paze na razmak jer u autobusu ima dovoljno mjesta te da svi odgovorno  provodimo epidemiološke mjere.
U ponedjeljak počinje i produženi boravak za učenike nižih razreda.
Dobar i zdrav povratak u školu svim našim učenicima!
 [više]

Izložba fotografija „Istra 2021“

Autor: Maša Radovčić, 29. 10. 2021. 14:56

Ljetne fotoradionice za djecu i mlade „Istra – ambijent, kulturna baština“ Hrvatski fotosavez priređuje u Istri kontinuirano od 1997. godine.
Ovogodišnja radionica okupila je tridesetak sudionika iz Križevaca, Zagreba, Rovinja, Kastva, Bjelovara, Krnice, Valpova i Pule.
Cjelodnevni intenzivan rad omogućio je sudionicima upoznavanje s kulturnom i prirodnom baštinom Istre, usvajanje novih znanja i vještina u korištenju digitalnih fotoaparata. Snimanje camerom obscurom, izrade fotografija u fotolaboratoriju, izrade fotoslika, aplikacija na tekstilu te vizualno interpretiranje različitih tema. Osobito je značajno unapređenje socijalnih kompetencija zajedničkim radom i boravkom u uvjetima različitim od uobičajenog.
Program se ostvaruje kroz samostalan istraživački rad koji nastaje u suradnički pozitivnom okružju generacijski raznovrsne grupe čiji je rezultat zajednički projekt.
Izložba fotografija „Istra 2021“ biti će otvorena u Galeriji Centra vizualnih umjetnosti „Batana“ u Rovinju, a u sklopu programa biti će provedene fotoradionice za učenike Osnovne škole Jurja Dobrile iz Rovinja i Osnovne škole Petra Studenca iz Kanfanara.
Sudionice iz OŠ V. Nazora - Krnica  su učenice Mila Cukon i Eva Peruško.
Otvorenje je u petak 5. studenog u 18:00 sati.
 [više]

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE O MODELU NASTAVE 4. i 5. studenog 2021.

Autor: Maša Radovčić, 29. 10. 2021. 13:24

Obavještavamo vas da će se nakon jesenskog odmora 2. i 3. studenog 2021., sukladno Odluci premijera,  u četvrtak i petak 4. i  5. studenog  nastava za sve učenike održavati prema  MODELU C (nastava na daljinu).

 [više]

Školsko natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka

Autor: Maša Radovčić, 29. 10. 2021. 13:08

Hrvatska Mensa, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, prvi puta organizirala je školsko natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka za učenike osnovnih i srednjih škola.
U kategoriji Kadeta sudjelovalo je 11 učenika naše škole.
5. razred: Ela Cetina, Jakov Cukon, Tara Cukon, Paola Krišto, Adriana Percan
6. razred: Elen Percan, Tea Percan, Sofia Teković
8. razred: Nikolina Buršić, Mila Cukon, Filip Cvek
Učenici su rješavali set od devet sudoku zadataka različite složenosti u trajanju od 45 minuta.
Na regionalno natjecanje, koje će se održati u Rijeci 13. studenoga 2021. godine, plasirala se Nikolina Buršić, učenica 8. razreda. Ovo je odličan uspjeh učenice te joj čestitamo i želimo puno sreće u daljnjem natjecanju.
 [više]

TERENSKA NASTAVA U RIJECI

Autor: Maša Radovčić, 29. 10. 2021. 10:46

U srijedu 27. listopada 2021. učenici su 5., 6., 7. i 8. razreda sa svojim su učiteljicama E. Vitasović, H. Dabo, N. Teković-Jalšovec, M. Radovčić, M. Valić i A. Macuka bili na terenskoj nastavi u Rijeci, a sve u sklopu projekta EPK -  Europske prijestolnice kulture kao ugledne titule dodijeljene Rijeci.
Učenici naše škole bili su podijeljeni u dvjema skupinama pa su učenici petog i šestog razreda posjetili Dječju kuću u kojoj su mogli doživjeti različita kreativna ostvarenja za djecu,  a zatim su posjetili Palaču šećera.
Učenici sedmog i osmog razreda su se najprije u Palači šećera upoznali s poviješću Rijeke kroz stoljeća, a zatim su posjetili izložbu Gustava Klimta "Nepoznati Klimt", jednu od vrhunaca projekta Rijeka EPK: https://www.novilist.hr/rijeka-regija/otvorena-izlozba-nepoznati-klimt-pogledajte-restaurirane-slike-koje-su-krasile-svod-rijeckog-kazalista/
Izložbe su bile interaktivne i zanimljive, a ništa manje zanimljiva nije bila ni izložba torpeda, nakon čega je uslijedila šetnja riječkim Korzom.
Na kraju posjeta Rijeci EPK, svi su u Artkinu pogledali njemački film Rocca mijenja svijet.
Prepuni dojmova i zadovoljni danom, naši su se učenici u večernjim satima vratili u Krnicu.
Fotografije pogledajte u fotogaleriji.
 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 26. 10. 2021. 14:14

 Priopćenje za javnost Stožera civilne zaštite Istarske županije je u prilogu.

 [više]

TREĆI I ČETVRTI RAZRED UŽIVALI U PJEŠAČENJU DO MUTVORANA

Autor: Maša Radovčić, 18. 10. 2021. 16:29

Učenici trećega i četvrtoga razreda naše škole sa svojim učiteljicama (Ema Škabić i Marija Škabić) obilježili su u petak 15. listopada 2021. Svjetski dan pješačenja i utvrdili znanja stečena na satima Prirode i društva.
Pješačili su šumskim putem do Stancije Kumparičke gdje su u pratnji vlasnika Stancije  gospodina Aleša Winklera razgledali farmu koza, kušali kozji sir i jogurt te prošetali kroz siranu.
Zatim su pješačenje nastavili do Mutvorana, uz pratnju pasa Mimi i Glavonje. Razgledavali su stare zidine, glavni ulaz (vrata), ložu i crkvu, čuli priče iz prošlosti i svjedočili bogatoj kulturno-povijesnoj baštini našega kraja.
Poigrali su se ispred lože i osvježili se uz zdravi obrok – voćnu salatu (poklon DND Marčana) te se zadovoljni vratili svojim kućama.
Fotografije možete pogledati u fotogaleriji.
 [više]

Međunarodni dan pješačenja

Autor: Maša Radovčić, 18. 10. 2021. 16:21

U petak 15.10.2021. obilježen je u školi Međunarodni dan pješačenja. Učenici od 5. do 8. razreda zajedno s učiteljima pješačili su od škole do Krničkog Porta i natrag do škole. Na Portu, uz motive mora, valova, barki, jedara, pramaca, galebova, rive, obale, stijena, crnike i dr., učenike je fotografirala Mila Cukon, učenica 8. razreda, sudionica prošlogodišnjeg državnog natjecanja u fotografiji. Djeca su fotografirana u igri i pokretu te su nastale zanimljive fotografije. Neke od njih bit će odabrane za natječaj DND Marčana i TZ Marčana u povodu Dječjeg tjedna i osmišljavanja razglednice zavičaja. U školi ih je dočekao zdravi obrok, voćna salata, dar DND-a Marčana.
Fotografije pogledajte u fotogaleriji.
 [više]

PRODUŽENI BORAVAK

Autor: Maša Radovčić, 18. 10. 2021. 12:58

IGRE U ŠKOLSKOM DVORIŠTU
Svaki dan koji nas posluži lijepim vremenom, koristimo za provođenje organiziranog vremena u okolišu škole, kroz momčadske i elementarne igre, šetnji te razne druge aktivnosti prema dječjim afinitetima i sposobnostima. Bitno je da učenici prihvate igru kao važnu razvojnu i društvenu aktivnost te aktivno provode zajedničko vrijeme na otvorenom.
Tako su nekoliko prethodnih dana, učenici 1. razreda, s oduševljenjem crtali kredama u boji. Učenici su se spontano izražavali i pritom  dobro zabavili, a donosimo i dio nastalih radova koje možete pogledati u fotogaleriji.
 
Učiteljica Arlena Škabić
 [više]

Županijsko natjecanje u igri graničar

Autor: Maša Radovčić, 18. 10. 2021. 12:35

U petak 8. listopada 2021. godine učenici 4. razreda  pod vodstvom učiteljice Marije Škabić nastupali su na Županijskom natjecanju u igri graničara u Rovinju. Učenici nisu uspjeli osvojiti prva tri mjesta ali su se odlično proveli i dali sve od sebe. Pohvale učenicima za trud i sportsko ponašanje na terenu i pristojno ponašanje izvan njega.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

 [više]

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Autor: Maša Radovčić, 13. 10. 2021. 14:15

Obavještavaju se učenici i roditelji 7. razreda da će se zbog epidemiološke situacije u razredu (1 pozitivan učenik, 4 u samoizolaciji te vožnja školskim autobusom) u vremenu od 14. do 21. listopada 2021. održavati online nastava.
Molimo roditelje da postupaju prema prethodno objavljenim uputama o samoizolaciji.

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 13. 10. 2021. 10:13

Obavijest u prilogu.

 [više]

Natjecanje u ekipnom krosu

Autor: Maša Radovčić, 12. 10. 2021. 10:04

U ponedjeljak 11.10.2021. u Marčani održano je međuopćinsko natjecanje u ekipnom krosu.
Ekipu u kategoriji 5. i 6. razreda dječaci sačinjavali su učenici: Luka Buić, Jakov Cukon, Mark Jalšovec i Erik Vareško. Ekipu u kategoriji 5. i 6. razreda djevojčice sačinjavale su učenice : Ela Cetina, Tara Cukon, Hana Brzović i Tea Percan.
Ekipu u kategoriji 6. i 7. razreda dječaci sačinjavali su učenici: Ivan Jugovac, Josip Božak, Matteo Buić i Niko Perišić.
Ekipu u kategoriji 7. i 8. razreda djevojčice sačinjavale su učenice: Mila Cukon, Mia Buić, Nikolina Buršić i Tija Cvek.
Zahvaljujemo našim učenicima na sudjelovanju.
Fotografije možete pogledati u fotogaleriji.
 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 7. 10. 2021. 13:55

Informacije o Dobrovoljnom cijepljenju djece protiv COVID-19 u dobi 12 i više godina u prilogu.

 [više]

123. obljetnica rođenja Mate Balote

Autor: Maša Radovčić, 30. 9. 2021. 20:05

U utorak, 28. rujna 2021. učenici 1. i 2. razreda sa svojim učiteljicama obilježili su godišnjicu rođenja Mate Balote kao dio školskog projekta Osluhni zavičaj, zove te pramaliće. Posjetili su rodnu kuću Mate Balote odnosno muzej. Ispred muzeja učenici su recitirali stihove Balotinih pjesama te s  učiteljicama razgovarali o njegovom životu i školovanju. Pjevali su pjesme i brojalice na čakavskom narječju. Nakon razgledavanja muzeja uputili su se prema pjesnikovom grobu da bi položili cvijeće i svijeću.

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji.

 [više]

EUROPSKI DAN JEZIKA

Autor: Maša Radovčić, 30. 9. 2021. 17:55

Europski dan jezika slavi se 26. rujna od 2001. godine. Temelji se na inicijativi Vijeća Europe od 6. prosinca iste godine. Njegovu 20. obljetnicu u našoj smo školi obilježili 28. rujna prigodnim programom. U projektu su zajedno s učenicima sudjelovale učiteljice Sonja Milović, Martina Valić, Tatjana Petrić- Lui, Sandra Dundara i Nataša Teković-Jalšovec.
 
Ciljevi Europskog dana jezika su:
istaknuti važnost učenja stranih jezikai prednosti višejezičnosti
promicanje jezične i kulturne raznolikosti Europe
poticanje na toleranciju i prihvaćanje različitosti
izgrađivanje svijesti o ulozi jezika u povezivanju naroda i kultura u Europi, ali i u svijetu
motivirati djecu i odrasle na cjeloživotno učenje...
Za učiteljice jezika ovo je poseban dan jer se ovakvimprojektom moglo izaći iz okvira nastave i pružiti djeci uviduobičaje i kulturu drugih zemalja.
Nakon uvodnih riječi učiteljica, započeli smo s našim programom. Sudjelovali su učenici od 3. do 8. razreda. Svaki je učenik na neki način dao svoj doprinos ovom projektu. Bilo je tu pjesme, recitacije i plesa, a najveće je oduševljenje izazvala modna revija na kojoj su učenici uz glazbu nosili majice koje su vlastoručno oslikali motivima zastava različitih zemalja, pozdravimana različitim europskim jezicima,najpoznatijimspecijalitetima, znamenitostimai poznatimosobamaiz književnosti, znanosti, umjetnosti.
Nakon toga uslijedila je zakuska uz prigodnu glazbu i svirku.
Fotografije možete pogledati u fotogaleriji.
 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 13. 9. 2021. 13:54

Razrednica 5. razreda obavještava roditelje da će se roditeljski sastanak održati u srijedu 15. rujna  u 17.30 sati. Mole se roditelji da se pridržavaju epidemioloških mjera.

 [više]

OBAVIJEST ZA PRODUŽENI BORAVAK

Autor: Maša Radovčić, 9. 9. 2021. 11:51

Poštovani roditelji,

u ponedjeljak 13. rujna 2021. za učenike nižih razreda počinje Produženi boravak.

 [više]

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Autor: Maša Radovčić, 3. 9. 2021. 11:00

U ponedjeljak 6. rujna 2021. počinje školska godina 2021./2022.
Za učenike viših razreda nastava počinje u 8 sati. Školski autobus kreće iz Kavrana u 7 sati.
Za učenike nižih razreda nastava počinje u 8;45 sati. Školski autobus kreće iz Kavrana u 8 sati.
U školskom autobusu učenici moraju nositi maske za lice, na ulazu dezinficiraju ruke, a svaki dan sjedaju na isto mjesto u autobusu. Braća i sestre sjede zajedno.
Prijevoz učenika obavlja Autotrans/Arriva.
Organizacija prvog dana nastave
Prvi sat vode razrednici i učenici preuzimaju udžbenike. Učenici dobivaju raspored sati za prvi tjedan. Nakon prvog sata autobus prevozi učenike viših razreda kući, a u školu dolaze učenici nižih razreda. Svi se u školi zadržavaju jedan školski sat.
 
Raspored vožnje školskog autobusa
Viši razredi
Autobus kreće iz Kavrana u 7 sati i redom se na stanicama ukrcavaju učenici 5.,6.,7. i 8. razreda i silaze u Krnici. Autobus nastavlja u Rakalj po učenike 5.,6.,7. i 8. razreda i dovozi ih u Krnicu.
Autobus ne ulazi u Išiće.
Niži razredi
Autobus kreće iz Kavrana u 8:00 te se redom ukrcavaju svi učenici nižih razreda.
Autobus ne ulazi u Velike Vareške, Male Vareške, Joviće, Išiće i Mutvoran.
 Učenici iz ovih mjesta autobus čekaju na najbližoj stanici.
Učenici 3. i 4. razreda silaze u Krnici.
Učenici 1. i 2. razreda iz Krnice ukrcavaju se u autobus i nastavljaju vožnju u školu u Rakalj s ostalim učenicima 1. i 2. razreda koji su došli iz pravca Proštine.
Učenici 3. i 4. razreda iz Raklja ukrcavaju se u autobus i nastavljaju vožnju prema Krnici.
Uslijed epidemiološke situacije prijevoz učenika organiziran je velikim, a ne malim autobusom.
 
OBAVIJEST ZA RODITELJE PRVOG RAZREDA
Učenici prvog razreda prvi dan nastave dolaze u školu s roditeljima. Prijem učenika održat će se u školskom dvorištu u Raklju s početkom u 9 sati. Učenici neka u školu ponesu svoje torbe pa će dobiti i udžbenike koji će ih čekati na klupama.
U prvome tjednu neće se organizirati produženi boravak.
 
Svim učenicima sretan početak nove školske godine!
 [više]

EPIDEMIOLOŠKE MJERE U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 1. 9. 2021. 09:36

Hrvatski zavod za javno zdravstvo te Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdali su Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti Covid-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. Dio uputa odnosi se i na održavanje tjelesne i zdravstvene kulture te sportskih aktivnosti u školama i školskim dvoranama.

PRIVITCI:
1.Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije – Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
2. Obavijest – Hrvatskog školskog sportskog saveza

 [više]

NATJEČAJ ZA POMOĆNIKA U NASTAVI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 25. 8. 2021. 23:30

Natječaj za radno mjesto: POMOĆNIK/POMOĆNICA U NASTAVI nalazi se u prilogu.

 [više]

ODLUKA O PONIŠTENJU NATJEČAJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 25. 8. 2021. 23:28

Odluka o poništenju natječaja za pomoćnika u nastavi u prilogu.

 [više]

NATJEČAJ ZA POMOĆNIKA U NASTAVI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 19. 8. 2021. 10:41

Natječaj za radno mjesto: POMOĆNIK/POMOĆNICA U NASTAVI nalazi se u prilogu.

 [više]

Ljetna fotoradionica

Autor: Maša Radovčić, 10. 8. 2021. 15:04

U sklopu projekta Hrvatskog fotosaveza priređuju se ljetne fotoradionice kontinuirano od 1997. u Istri. 
Ovogodišnja je okupila tridesetak sudionika iz Križevaca, Zagreba, Rovinja, Kastva, Bjelovara, Krnice, Valpova i Pule. 
Iz naše škole sudjelovale su učenice  Mila Cukon i Eva Peruško u trajanju od 18.7. do 25.7. 2021.godine. Imale su organiziran smještaj, hranu i prijevoz do raznih destinacija. 
Cjelodnevni intenzivan rad omogućio je sudionicima upoznavanje s kulturnom i prirodnom baštinom Istre, usvajanje novih znanja i vještina u korištenju digitalnih fotoaparata, camere obscure, izrade fotografija bez fotoaparata, izrade aplikacija na različitim materijalima te vizualno interpretiranje tematskih cjelina. 
Osobito je važno unapređenje socijalnih kompetencija zajedničkim radom i boravkom u uvjetima drugačijim od uobičajenog. 
Dio rezultata prezentiran je krajem same radionice, a cjelovita izložba planirana je najesen u Rovinju.  
Više pogledajte u fotogaleriji.
 [više]

"RUKE PUNE DOBRIH DJELA"

Autor: Maša Radovčić, 7. 7. 2021. 11:01

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE O ODABIRU UDŽBENIKA

Autor: Maša Radovčić, 30. 6. 2021. 17:08

1. Svi su udžbenici besplatni.

 2. Roditelji financiraju radne bilježnice i ostali dodatni materijal.

 3. U prilogu donosimo popis radnih bilježnica i dodatnog materijala.

     Dodatni materijal 1.-4. razred

     Dodatni materijal 5.-8. razred

Škola provodi postupak nabave obaveznih i izbornih udžbenika u navedenim razredima. Učenici će udžbenike dobiti početkom školske godine 2021./2022.

Roditelji NE plaćaju udžbenike, već samo radne bilježnice i ostali potrebni materijal za nastavu. Udžbenici postaju vlasništvo škole te ih učenici na kraju školske godine obvezni vratiti  u školu. Popis tih udžbenika donosimo u prilogu.

Sve mape  za Likovnu kulturu od 1. do 8. razreda bit će nabavljene preko škole.

 [više]

Krnički điri - ZDOLU

Autor: Maša Radovčić, 24. 6. 2021. 09:47

U petak 18. lipnja 2021. u večernjim satima u Krničkom Portu održana je utrka pod nazivom Krnički điri - ZDOLU u organizaciji ISTRuna j.o.o., Općine Marčana i Turističke zajednice Općine Marčana. U utrci sudjelovali su i učenici naše škole. Učenici nižih razreda trčali su 200 metara, a najstariji školarci 500 metara. U kategoriji 1. i 2. razreda među dječacima prvo je mjesto osvojio naš učenik Jan Buić, a među djevojčicama također naša učenica Frea Žgomba. U kategoriji 3. i 4. razreda među djevojčicama pobjedila je naša učenica 3. razreda Karla Šegota. Svim su sudionicima podijeljena priznanja, a pobjednici su dobili simboličnu nagradu. Više pogledajte u fotogaleriji.

 [više]

Dan škole

Autor: Maša Radovčić, 24. 6. 2021. 09:34

U petak 18. lipnja 2021. učenici nižih razreda s učiteljicama obilježili su Dan škole kroz sportska natjecanja uz kratak kulturno - umjetnički program. Štafetnim, elementarnim i timskim igrama učenici su iskazali svoje sposobnosti i natjecateljski duh te primjereno sportsko ponašanje. Učenici četvrtog razreda na prigodan su se način oprostili od razredne nastave. Više pogledajte u fotogaleriji.

 [više]

Produženi boravak

Autor: Maša Radovčić, 24. 6. 2021. 09:27

Učenici prvog, drugog i trećeg razreda Osnovne škole Vladimira Nazora u Krnici zaigrano su proveli posljednji tjedan ove nastavne godine. Pogledajte kako su se zabavili. Fotografije možete pogledati u fotogaleriji.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 18. 6. 2021. 12:20

Učenici naše škole sudjeluju danas (petak, 18. lipnja 2021. u 19 sati) na Krničkom Portu u utrci pod nazivom Krnički điri - ZDOLU u organizaciji ISTRuna j.o.o., Općine Marčana i Turističke zajednice Općine Marčana. Sudjeluje ukupno 35 naših učenika nižih razreda te svima želimo dobru utrku i puno uspjeha. 
Na utrku je potrebno doći pola sata prije početka, a učenike voze roditelji.
Više u prilogu.
 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 18. 6. 2021. 09:08

Obavještavamo naše učenike od 1. do 7. razreda da će podjela svjedodžbi biti u utorak 6. 7. 2021. u 8 sati za učenike viših razreda i u 8:45 za učenike nižih razreda.
Učenici 1. i 2. razreda svjedodžbe će dobiti u svojoj školi u Raklju.
Autobus će voziti prema redovnom rasporedu jutarnje vožnje kao i u dane kada je nastava. Prvi polazak iz Kavrana je u 7 sati za više razrede, a drugi polazak je iz Kavrana u 8 sati za niže razrede.
Podjela svjedodžbi učenicima 8. razreda bit će u četvrtak 1. 7. 2021. u 19:30 sati.
Svim našim učenicima i roditeljima želimo ugodan ljetni odmor, a učenicima osmog razreda puno uspjeha na upisu u željenu srednju školu.
 [više]

AKTIVNOSTI NA SATIMA PRIRODE

Autor: Maša Radovčić, 18. 6. 2021. 08:41

MI recikliramo - jer okoliš svoj volimo!
6. razred
Zadnji je tjedan škole, ali učenici šestog razreda domišljato su reciklirali plastiku  te na zadnjim satovima predmeta Prirode i u sklopu teme Održivog razvoja,   pokazali  kako se to radi!
Plastične boce vrijednim rukama preoblikovali su u  simpatične vaze u obliku domaćih životinja, lijepili im uši i sastavljali noge i sve pažljivo bojili šarenim i veselim bojama. Nakon bojenja novih vaza za cvijeće, uz pomoć učiteljice Helene Škutin Matijaš uslijedila je i sadnja trajnica kao i obavezno zalijevanje. 
 
5. razred
 Priroda u bojama
Na zadnjem satu Prirode vrijedni učenici petog razreda udružili su se i kreativno ispunili sat  s učiteljicom Helenom Škutin Matijaš. Timski su se rasporedili i u dvorištu škole otisnuli kredama u boji teme prirode. Maštom i stvaralaštvom, nastale su predivne slike planeta Zemlje, narančastih i žutih leptira, cvjetova šarenih boja, ali i morskih valova i sunca, koji se zajedno s učenicima  smiješe i vesele ljetnim praznicima!
Sve fotografije možete pogledati u fotogaleriji.
 
                                     Helena Škutin Matijaš
 [više]

Virtualna biciklistička utrka

Autor: Maša Radovčić, 18. 6. 2021. 08:34

Učenici 5. razreda : Una Buršić, Hajdi Fornažar, Elen Percan, Tea Percan, Chiara Peruško, Erik Vareško i učenica 7. razreda Leona Išić sudjelovali s u virtualnoj biciklističkoj utrci koja se provodila u 4 kola od 15.3. do 11.4.2021. u kategorijama 5. razredi učenici, 5. razredi učenice i 7. razredi učenice.

 [više]

Cijepljenje školske djece

Autor: Maša Radovčić, 14. 6. 2021. 16:44

Obavijest o cijepljenju pogledajte u prilogu.

 [više]

Zavičajna nastava

Autor: Maša Radovčić, 10. 6. 2021. 17:57

I u uvjetima epidemije COVID 19, učenici naše škole osmišljavali su svoj zavičaj literarnim ostvarenjima, slikom, crtežom ili stvaranjem slikovnog rječnika. U prilogu možete pogledati galeriju i radove učenika nižih razreda.

Slikovni zavičajni rječnik

Beside iz našega kraja

Fotogalerija

 [više]

LUKASOVA PLESNA PUSTOLOVINA

Autor: Maša Radovčić, 10. 6. 2021. 17:43

U online susretu ostvarenom 4. lipnja 2021. s Tomislavom Vegom, trenerom akrobatskog rock n rolla i autorom slikovnice Lukasova plesna pustolovina, učenici 5. razreda razgovarali su o tome s čime se suočavaju dječaci plesači u svojoj plesno-sportskoj karijeri. Slikovnica je inspirirana istinitim događajima ispričanim kroz priču i zgode koje prate dječake, Lukasa koji se priprema za svoje prvo natjecanje  i njegovog prijatelja Marka koji nije dobio podršku svoga oca da i on postane plesač...

 [više]

OBAVIJEST O UPISU U 1. RAZRED

Autor: Maša Radovčić, 4. 6. 2021. 10:29

Ovdje možete pogledati obavijest o upisu u 1. razred.

 [više]

OBAVIJESTI O UPISIMA U GLAZBENU ŠKOLU

Autor: Maša Radovčić, 11. 5. 2021. 12:37

Više o tome možete pogledati u brošuri.

 [više]

63. DRŽAVNO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA

Autor: Maša Radovčić, 10. 5. 2021. 21:58

Državno natjecanje mladih tehničara održano je online 5., 6. i 7. svibnja 2021. Natjecanje se provodi na temelju osnovnoškolskih programa Tehničke kulture, izvannastavnih programa u školi te programa posebnih tehničkih kompetencija (znanje, vještine, samostalnost i odgovornost) koje se stječu u školi i izvan škole. Organizatori i suorganizatori su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture te osnovne škole učenika koji su sudjelovali na Natjecanju. Dosadašnja iskustva provedbe školske i županijske razine na daljinu doprinijela su da se ono održi bez teškoća, a u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama.
Učenica sedmog razreda naše škole Mila Cukon osigurala je sudjelovanje na Državnom natjecanju nakon uspješne školske i županijske razine natjecanja u kategoriji Fotografije...
 [više]

Majčin dan

Autor: Maša Radovčić, 10. 5. 2021. 13:49

Svake druge nedjelje u mjesecu svibnju obilježava se Majčin dan. Tim povodom su učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda sa svojim učiteljicama Dolores Bulešić, Emom Škabić, Marijom Škabić i Gordanom Antunović izrađivali prigodne čestitke na satu Likovne kulture u tehnici kolaža i flomastera. Radove možete pogledati u fotogaleriji. Svim mamama želimo sretan Majčin dan!

 [više]

NOĆ KNJIGE 2021.

Autor: Maša Radovčić, 30. 4. 2021. 22:37

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige, učenici i djelatnici naše škole obilježili su jubilarnu Noć knjige. Sudjelujući u ovoj manifestaciji u Godini čitanja, želimo dati poticaj knjizi u suvremenom društvu te razviti svijest među učenicima o važnosti čitanja koje je temelj cjeloživotnoga obrazovanja. U okviru projekta Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara Istarske županije „Ono si što čitaš“, u koji se uključila i naša škola na poticaj knjižničarke Samante Paronić, u zbornici je postavljena polica s ukrasnom kutijom u kojoj se nalaze knjige za slobodno čitanje s ciljem poticanja čitanja i razmjene preporučljivog i zanimljivog štiva među učiteljima i stručnim suradnicima...

 [više]

OBAVIJEST O MODELIMA NASTAVE

Autor: Maša Radovčić, 28. 4. 2021. 14:24

Obavještavamo vas da će se Odlukom Stožera civilne zaštite od 3. do 7. svibnja 2021. za učenike viših razreda nastava održavati na daljinu (MODEL C), a za učenike nižih razreda prema MODELU A, u školi.

U prilogu je Odluka.

 [više]

ODRŽANO DRŽAVNO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA

Autor: Maša Radovčić, 27. 4. 2021. 18:52

Nakon županijskog natjecanja u poznavanju njemačkog jezika, kada je županijsko povjerenstvo odabralo najbolje učenike, u četvrtak i petak 22. i 23. travnja 2021. održano je i online državno natjecanje. Učenica osmog razreda naše škole Leona Jalšovec svojim je uspjehom  na županijskoj razini  postigla visoke rezultate koji su joj osigurali sudjelovanje na državnom natjecanju u poznavanju ovoga jezika. Na temelju županijskih rezultata, Državno je povjerenstvo sastavilo konačne liste pozvanih učenika na Državno natjecanje.

Državno je natjecanje obuhvaćalo pisano izražavanje (pisanje sastavaka na zadanu temu), slušanje s razumijevanjem, čitanje s razumijevanjem i uporabu jezika te usmeno izražavanje. Svi su učenici dobili šifru u Zoom-u te su na ovoj virtualnoj platformi i ispitani.

Nakon svih područja ispitivanja, Leona je u konačnim rezultatima osvojila osmo mjesto te njoj i njezinoj mentorici Nataši Teković-Jalšovec čestitamo na ovom lijepom uspjehu, što je, ujedno, i zapaženi uspjeh za školu općenito.

 [više]

ODRŽANO 30. DRŽAVNO NATJECANJE LiDraNo

Autor: Maša Radovčić, 27. 4. 2021. 18:41

Državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola LiDraNo 21. održana je od 19. do 23. travnja 2021. (online)  predstavljanjem najuspješnijih učenika svih hrvatskih županija nakon održanih županijskih razina natjecanja i izbora najboljih.od strane prosudbenih povjerenstava. U srijedu 21. travnja 2021. održano je pojedinačno scensko stvaralaštvo, a učenik trećeg razreda naše škole Rocco Vlačić predstavio se recitacijom Mate Balote Govore da nisan fin. Učiteljici Mariji Škabić i Roccu upućujemo čestitke i pohvale  na ovom izuzetnom uspjehu i sudjelovanju na državnom natjecanju, 30. po redu, što je i za školu veliki uspjeh u jubilarnoj godini održavanja susreta LiDraNo.

Fotografije

 [više]

100. obljetnica Proštinske bune

Autor: Maša Radovčić, 26. 4. 2021. 17:39

U subotu 17. travnja 2021. na Križu se prigodnim programom obilježila 100. obljetnica Proštinske bune.  Uz domaćine, obilježavanju ovoga povijesnog događaja,  svojim dolaskom su važnost i poštovanje iskazali  sadašnji  predsjednik Republike Hrvatske  Zoran Milanović te bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić.

Učenik 3. razreda naše škole Rocco Vlačić imao je čast  sudjelovati u ovome programu te je kazivao stihove Mate Balote Govore da nisan fin.

„…Ma kȁd bi mȉseci pasȁli,

a jã bin dȍša tȁmo, vȋ znãte, na žȉcu,

i vȉdija kroz žȉcu, prȋko, sȕĩze na licu,

kãko bi bȋlo, kad mõji me nȇ bi poznȁli.“

 

Prilozi iz Glasa Istre:

 [više]

SIGURNO KORISTIM ELEKTRONIČKE MEDIJE

Autor: Maša Radovčić, 24. 4. 2021. 11:21

Psihologinja Jasminka Brlas održala je s učenicima 4. razreda 8. ožujka 2021. radionicu Sigurno koristim elektroničke medije. Tehnološki napredak i razvoj medija doveo je do toga da smo svakodnevno okruženi s nekoliko ekrana preko kojih koristimo medijske sadržaje, informiramo se i komuniciramo. Televizija više nije jedini ili prevladavajući elektronički medij, već se masovno koriste i druge medijske platforme poput računala, tableta, pametnih telefona, igraćih konzola. Na ovoj su radionici učenici upoznati s najčešćim servisima internetske komunikacije. Korištenje interneta i društvenih mreža raste i sa sobom nosi mnoge prednosti (dostupnost informacija i znanja, olakšana i brža komunikacija sa sugovornicima koji su prostorno udaljeni, razvoj informatičkih znanja i vještina i dr.). No, djeca se mogu naći pred različitim izazovima ali i negativnim posljedicama donesenih odluka...

 [više]

ŽIVJETI ZDRAVO

Autor: Maša Radovčić, 24. 4. 2021. 11:20

Na satu razrednika u 3. razredu 4. ožujka 2021. održana je četvrta, završna radionica u okviru zdravstveno – preventivnog programa Jabuka na kojoj je školska psihologinja Jasminka Brlas podijelila učenicima edukativne brošure HZJZ Prehrambene smjernice za 1. – 4. razrede OŠ. Brošure su, uz ostale materijale, nastale u sklopu nacionalnog projekta Živjeti zdravo usmjerenom na poboljšanje zdravlja kroz promicanje pozitivnih aspekata zdravih stilova života.

Učenici su, odgovarajući na pitanja u upitniku Provjeri koji si lik (crveni, žuti, zeleni) iz brošure koju su dobili, osvješćivali svoje prehrambene navike i životni stil, a zatim su kroz razgovor osvješćivali što mogu unaprijediti u brizi o sebi. Tako je, ovom aktivnošću, zaokružena provedba programa Jabuka čiji su sadržaji obuhvaćeni i edukativnim materijalom HZJZ te je njegova realizacija jedna od aktivnosti promicanja zdravlja u našoj školi. Na kraju, učenicima su uručene potvrde o sudjelovanju u programu.

Jasminka Brlas, psihologinja

 [više]

UČIM ZAUZIMATI SE ZA SEBE

Autor: Maša Radovčić, 24. 4. 2021. 11:17

Na satu razrednika održanom 22. veljače 2021. školska psihologinja Jasminka Brlas održala je s učenicima 3. razreda treću radionicu u okviru zdravstveno preventivnog programa Jabuka. Nakon što su se učenici kroz crteže simbola predstavili drugim učenicima, psihologinja ih je u okviru glavne teme Kako se zauzeti za sebe a ne povrijediti drugoga? Asertivnost upoznala s načinima na koji odrasli i djeca postupaju u situacijama u kojima netko vrši pritisak na njih. Učenici su zatim vježbali vještinu zauzimanja za sebe kako bi, koristeći osobni štitit, naučili reći NE, donosili odgovorne odluke i odolijevali pritiscima vršnjaka

Jasminka Brlas, psihologinja

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Maša Radovčić, 24. 4. 2021. 11:13

Povodom Dana planeta Zemlje učenici 7. i 8. razreda pisali su otvorenpismo kako bi upozorili na onečišćenje prirode i osvijestili čovječanstvo koliko je nužno brinuti o okolišu. Učenici 5. razreda osmislili su plakate te odabrali fotografije kao poziv u pomoć za očuvanje prirode! 

Na sljedećim poveznicama možete pogledati neke od učeničkih radova...

 

 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 22. 4. 2021. 10:11

Odlukom Stožera civilne zaštite Istarske županije od 23. do 30. travnja 2021. nastava će se za učenike nižih razreda održavati u školi (MODEL A), a za učenike viših razreda online (MODEL C).
U prilogu je Odluka.

 [više]

22.04.2021.

Autor: Maša Radovčić, 22. 4. 2021. 09:55

Pripremila: Helena Š.M.  

 

Iako se Dan planeta Zemlje obilježava od davne 1969., a u Hrvatskoj od 1990., više nego ikada postajemo svjesni nužne potrebe ozbiljnog i odgovornog promišljanja i djelovanja. Održivi razvoj zahtijeva od nas da si postavimo temeljno pitanje: što ostavljamo generacijama koje dolaze? I jesmo li dovoljno svjesni posljedica neodgovornog ponašanja? 

Na ova pitanja  naši su se učenici   odazvali i u sklopu predmeta Prirode pod mentorstvom učiteljice Helene Š. Matijaš, izrazili svoju svjesnost, ali i spremnost da očuvaju svoj okoliš....

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA NIŽIH RAZREDA

Autor: Maša Radovčić, 16. 4. 2021. 09:45

Dragi roditelji,

obavještavamo vas da povratkom u školu učenika nižih razreda u ponedjeljak 19. travnja 2021. počinje i rad školske kuhinje te produženoga boravka. Molimo vas da u školu dolaze isključivo zdrava djeca te da, sukladno epidemiološkim preporukama i pravilima, ujutro djeci mjerite temperaturu, provjerite ima li vaše dijete masku koja će mu trebati u školskom autobusu, na ulazu u školu i u zajedničkim školskim prostorijama. Na isti način pozivamo vas na odgovorno ponašanje u situacijama kad su članovi vaših obitelji bolesni ili se sumnja na COVID 19 u obitelji. U tom slučaju svoje dijete preventivno ne šaljete u školu, a o svemu obavijestit ćete razrednika ili razrednicu.
U ponedjeljak školski autobus nastavlja s redovnim rasporedom polaska u školu (Kavran, 8 sati) te dosadašnjim rasporedom povratka iz škole prema rasporedu sati nastave učenika nižih razreda.
Želimo dobar i zdrav povratak u školu svim našim učenicima i njihovim učiteljima!
 [više]

OBAVIJEST O MODELU NASTAVE OD 19. DO 23. TRAVNJA 2021.

Autor: Maša Radovčić, 14. 4. 2021. 15:47

Odlukom Stožera civilne zaštite Istarske županije od ponedjeljka 19. travnja 2021. učenicima nižih razreda nastava počinje u školi (Model A), a za učenike viših razreda nastavlja se na daljinu (Model C).
 [više]

Učenica 8. razreda Leona Jalšovec pozvana je na Državno natjecanje iz Njemačkog jezika

Autor: Maša Radovčić, 10. 4. 2021. 15:25

Nakon županijskog natjecanja, koje joj je osiguralo drugo mjesto, Leona Jalšovec pozvana je i na Državno natjecanje iz Njemačkog jezika te je time potvrdila da se svojim znanjem ubraja među one najuspješnije u poznavanju njemačkog jezika u kategoriji osmih razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske.
Svim našim učenicima i njihovim mantorima čestitamo na sudjelovanju i uspjesima na ovogodišnjim natjecanjima na školskim i županijskim razinama, a Roccu Vlačiću (LiDraNo - pojedinačni scenski nastup, kazivanje stihova), Mili Cukon (Tehnička kultura - fotografija) i Leoni Jalšovec, 8. razred (Njemački jezik) želimo puno uspjeha na onoj najvišoj, državnoj razini natjecanja!
Sve pohvale i učiteljicama mentoricama, Mariji Škabić, Heleni Dabo i Nataši Teković-Jalšovec.

 [više]

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE O ODRŽAVANJU NASTAVE OD 12. DO 16. TRAVNJA 2021.

Autor: Maša Radovčić, 8. 4. 2021. 10:01

Dragi učenici i dragi roditelji,
obavještavamo vas da da će se od 12. do 16. travnja 2021. Odlukom Stožera civilne zaštite Istarske županije za učenike viših razreda te Odlukom škole za učenike nižih razreda održavati nastava na daljinu (Model C).
O svakoj sljedećoj promjeni modela održavanja nastave bit ćete na vrijeme informirani.
 [više]

Županijsko natjecanje iz Matematike

Autor: Maša Radovčić, 1. 4. 2021. 14:53

Na Županijsko natjecanje iz Matematike pozvano je dvoje učenika petoga razreda naše škole, Tea Percan i Mark Jalšovec. Natjecanje se održalo  29. ožujka 2021., a domaćin natjecanja bila je OŠ Vidikovac Pula. Županijsko prosudbeno povjerenstvo ispravilo je i rangiralo pristigle testove učenika. Mark je osvojio 3., a Tea 15. mjesto.
Marku, Tei i njihovoj mentorici Adriani Macuka  čestitamo na sudjelovanju i uspjehu.
 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA NIŽIH RAZREDA

Autor: Maša Radovčić, 24. 3. 2021. 13:32

Na temelju procjene epidemiološke situacije u školskom okruženju, odnosno u obiteljima učenika nižih razreda te na temelju preporuke epidemiologa  i  konzultacije sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije,  donosimo Odluku
o promjeni modela nastave A (nastava u školi) za učenike nižih razreda na MODEL C (nastava na daljinu) od četvrtka 25. ožujka 2021. do daljnjeg.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA

Autor: Maša Radovčić, 19. 3. 2021. 11:52

Županijsko natjecanje iz Njemačkog jezika održalo se 17. ožujka 2021. u organizaciji Osnovne škole Tar- Vabriga. Na natjecanju je sudjelovala učenica 8. razreda naše škole Leona Jalšovec te osvojila visoko 2. mjesto s 90 % riješenosti testa. Državno povjerenstvo odlučit će i objaviti objedinjene rezultate za sve škole u Hrvatskoj tko će od učenika biti pozvan na državno natjecanje. Čestitamo Leoni i njezinoj mentorici Nataši Teković-Jalšovec  na ovom odličnom rezultatu!
 [više]

Županijska Smotra LiDraNo 2021. – Rocco Vlačić ide na državno natjecanje

Autor: Maša Radovčić, 19. 3. 2021. 09:25

Na Županijskom natjecanju LiDraNo održanom 18. ožujka 2021. u organizaciji Osnovne škole Centar sudjelovali su Jakov Cukon, učenik 4. razreda naše škole,  u kategoriji literarnih radova (mentorica Gordana Antunović) te Rocco Vlačić, učenik 3. razreda u kategoriji dramsko-scenskog stvaralaštva, kazivanjem stihova Mate Balote Govore da nisan fin.
Čestitamo Jakovu i Roccu na sudjelovanju
Rocco je imao zapažen nastup te je pozvan na državno natjecanje.
Čestitke Roccu Vlačiću  i njegovoj mentorici, učiteljici  Mariji Škabić na postignutom uspjehu.
 [više]

Županijsko natjecanje iz Kemije

Autor: Maša Radovčić, 19. 3. 2021. 09:23

Na Županijskom natjecanju iz Kemije održanom online 11. ožujka 2021.  u školama  pozvanih učenika sudjelovali su Filip Cvek, učenik 7. razreda te Ivan Blašković, učenik 8. razreda naše škole. Ivan je osvojio 9. mjesto, a Filip 12. Čestitamo Ivanu i Filipu te mentorici Zdravki Prnić na sudjelovanju na natjecanju u „Covid“ okolnostima.
 [više]

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Autor: Maša Radovčić, 17. 3. 2021. 10:55

U privitku dostavljamo Odluku Stožera CZ Istarske županije, o modelu odvijanja nastave u školama.

Odluka SCZIZ o modelu odvijanja nastave u školama od 22.03. do 1.04. '21.

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE 5., 6., 7. I 8. RAZREDA

Autor: Maša Radovčić, 15. 3. 2021. 20:16

Obavještavamo vas da zbog epidemiološke situacije i samoizolacije većeg broja učitelja, škola nije u mogućnosti organizirati nastavu u školi, već će se nastava od sutra pa do kraja tjedna održavati na daljinu i za učenike 5., 6. i 7. razreda (uz učenike 8. razreda koji su već od danas prešli na online nastavu). Molimo roditelje i naše učenike za razumijevanje te da redovito pratite nastavu na daljinu i izvršavate svoje obaveze, a o povratku u školu pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

 [više]

Županijsko natjecanje iz Povijesti

Autor: Maša Radovčić, 15. 3. 2021. 20:15

Županijsko natjecanje iz Povijesti održano je u Osnovnoj školi Vazmoslava Gržalje Buzet 12. ožujka 2021. Učenik 8. razreda naše škole Ivan Blašković sudjelovao je na natjecanju i osvojio 4. mjesto. Čestitamo Ivanu i njegovom mentoru Darianu Divšiću na osvojenom rezultatu i uspjehu u poznavanju povijesti.

 [više]

OBAVIJEST ZA UČENIKE 8. RAZREDA

Autor: Maša Radovčić, 14. 3. 2021. 11:01

Obavještavaju se učenici osmoga razreda da do ponovljenoga testiranja učenice 8. razreda od sutra 15. ožujka 2021.  prelaze na nastavu na daljinu i u samoizolaciju. Molimo učenike i roditelje da se pridržavaju navedenih uputa i preporuka.
O trajanju online nastave i o promjeni epidemiološke situacije u razredu učenici i roditelji bit će pravovremeno obaviješteni.
 [više]

HUMANITARNA AKCIJA ZA OSNOVNU ŠKOLU GLINA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 12. 3. 2021. 11:38

Poštovani roditelji, učitelji i učenici,

pozivamo vas na sudjelovanje u humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za Osnovnu školu Glina koja je stradala u potresu 29. prosinca 2020. Škola ima 470 učenika, od kojih više od polovice ne živi u svojim kućama, već su smješteni u kontejnere, kamp kućice ili kod rodbine. Škola broji i 83 djelatnika, a među kojima ima i onih kojima su domovi u potpunosti ili dijelom oštećeni u potresu.
U prilogu je broj računa na koji se može izvršiti uplata, a ravnateljica OŠ Glina zahvaljuje svima koji su se uključili ili će se uključiti u humanitarnu akciju kako bi se škola mogla sanirati.
 

Učenici naše škole prikupljaju novčanu pomoć i u sklopu svojih satova razrednika, što je dogovoreno i na sjednici Vijeća roditelja 10. ožujka 2021.       
    
 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA

Autor: Maša Radovčić, 12. 3. 2021. 11:34

U Srednjoj školi Mate Balote Poreč održano je 10. ožujka 2021. Županijsko natjecanje iz Hrvatskoga jezika. Na ovo je natjecanje, nakon održanoga školskog, pozvana učenica VIII. razreda naše škole Leona Jalšovec te  osvojila visoko 4. mjesto. Čestitamo Leoni i njezinoj mentorici Martini Valić  na ovom uspjehu.

 [više]

Natjecanje iz Likovne kulture

Autor: Maša Radovčić, 12. 3. 2021. 11:05

Tijekom veljače u našoj je školi održano još jedno natjecanje, školska razina natjecanja iz likovne kulture LIK 2021.
Ovogodišnja tema-poticaj bila je Hrvatska folklorna i tradicijska etnografska baština, a učenici su trebali samostalno kreirati ornament u boji i otisnuti ga u grafičkoj tehnici kolagrafija.
Prema propozicijama, na školskoj razini natjecanja trebalo je odabrati najviše četiri rada te ih poslati na županijsko natjecanje koje se ove godine održava u Puli u OŠ Kaštanjer. Predstavnici naše škole su Mark Jalšovec 5.r., Nikolina Buršić 7.r., Mila Cukon 7.r. i Bruno Peruško 7.r.
Tijekom ožujka očekujemo rezultate natjecanja. Čestitamo svim sudionicima natjecanja.
Radove možete pogledati u foto-galeriji.
 [više]

Održano je Županijsko natjecanje Mladih tehničara

Autor: Maša Radovčić, 10. 3. 2021. 11:11

Županijsko je natjecanje održano  5. ožujka 2021.  u OŠ Vladimira Nazora u Pazinu s početkom u 9 sati.
Na natjecanju su ostvareni sljedeći rezultati naših učenika:
5.r. Mark Jalšovec - Maketarstvo i modelarstvo, 4. mjesto
6.r. Eva Peruško - Graditeljstvo, 8. mjesto
7.r. Mia Buić - Obrada materijala, 3. mjesto
7.r. Mila Cukon - Fotografija, 1. mjesto.
 
Mila je prvim mjestom osigurala sudjelovanje na državnom natjecanju. Bravo, Mila!
Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju, a Mili Cukon i mentorici Heleni Dabo sve najbolje na državnom natjecanju.
Fotografije možete pogledati u foto-galeriji.
 
 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE 7. RAZREDA

Autor: Maša Radovčić, 9. 3. 2021. 12:19

Odgađa se roditeljski sastanak za 7. razred. O novom terminu roditelji će biti naknadno obaviješteni.

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE

Autor: Maša Radovčić, 5. 3. 2021. 11:17

Obavještavamo vas da će razrednici održati  roditeljske sastanke u prostorijama škole u skladu s epidemiološkim mjerama prema sljedećem rasporedu održavanja:

Srijeda, 10. ožujka 2021. u 17 sati:         III., VII. i VIII. razred

Četvrtak, 11. ožujka 2021. u 17 sati:      IV., V. i VI. razred

Za učenike I. i II. razreda sastanci će se održati u tjednu od 15. do 19. ožujka 2021., o čemu će razrednice obavijestiti roditelje.

U srijedu 10. ožujka 2021. s početkom u 18 sati održat će se i sjednica Vijeća roditelja.

 [više]

RECI NE NASILJU I ZLOSTAVLJANJU

Autor: Maša Radovčić, 26. 2. 2021. 17:48

Školska psihologinja Jasminka Brlas održala je 22. veljače 2021. s učenicima 4. razreda radionicu Reci ne nasilju i zlostavljanju. Nakon uvodne priče učenicima je pojasnila razliku između nasilja i zlostavljanja te ih i upoznala s različitim oblicima nasilja. U interaktivnom radu, u kojemu su glumili zadanu situaciju, učenici su opažali i analizirali krug nasilja pri čemu je istaknuta važna uloga promatrača koji svojim djelovanjem prekidaju krug nasilja.

Zaključeno je da se svi učenici u školi trebaju osjećati sigurno i zaštićeno, nitko nikoga nema pravo ugrožavati kao i da svakako trebaju potražiti pomoć i zaštitu u slučaju da su postali žrtve nasilja. Ako vide nasilje, trebaju upozoriti na njega, obavijestiti roditelje, učitelje ili odrasle koji će znati što treba učiniti.

 [više]

Natjecanja

Autor: Maša Radovčić, 26. 2. 2021. 16:28

Školska natjecanja u školskoj godini 2020./2021.

Na županijska natjecanja pozvani su sljedeći učenici naše škole:...
 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Maša Radovčić, 24. 2. 2021. 21:33

 Učenici OŠ obilježili su dan ružičastih majica kojim se simbolizira dan protiv vršnjačkog nasilja.
Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.
 [više]

Mijo Mirković–Mate Balota (17. veljače 1963. - 17. veljače 2021.

Autor: Maša Radovčić, 17. 2. 2021. 15:40

 
Sati Hrvatskoga jezika bili su danas obilježeni sjećanjem na akademika, književnika, novinara, težaka…Mije Mirkovića – Mate Balote.
Učenici osmog razreda pripremali su se za čitanje Balotina romana Tijesna zemlja, a današnja ciljana aktivnost bila je istraživanje frazema u ovome djelu.
Učenk Rocco Vlačić kazivao je učenicima nižih razreda Balotine stihove iz zbirke pjesama Dragi kamen, a Rocco se istaknuo prošlogodišnjim i ovogodišnjim nastupom na LiDraNu upravo govorenjem Balotinih stihova. U kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa Rocco je osigurao sudjelovanje na sljedećoj razini natjecanja, županijskom susretu,  pjesmom Govore da nisan fin.
Na isti je način Balota uvijek poticaj i za literarno stvaralaštvo. Vrijedni učenici četvrtog razreda (Ela Cetina, Tara Cukon, Adriana Percan i Jakov Cukon) pišu pjesme, sastavke, priče, te su i oni sudjelovali na ovogodišnjmu LiDraNu, a pjesma Naš stari brod Jakova Cukona predložena je za županijsko natjecanje u kategoriji 38 pristiglih literarnih ostvarenja.
Balotino je nasljeđe nemjerljivo, a njegovano i očuvano sjećanje na Balotu u školi poticaj je i za vlastito stvaranje kod učenika (govorenje stihova, čitanje proze, pisanje literarnih uradaka, zavičajna nastava, Mirković – Balota kao građanin svijeta…).
 Učenje o životu i književnom djelu ovoga  nadarenog građanina svijeta, čija se kreativnost razvijala u ondašnjim teškim životnim okolnostima, ali je  svojom upornošću, radoznalošću, pronicljivošću, inteligencijom i izvrsnošću, bez obzira na okruženje, kulturu, društvo i mogućnosti, u potpunosti razvio sve svoje potencijale, djeci postaje motivacija i izvor nadahnuća za promišljanje o vlastitom boljem životu, razvoju kreativnosti te razvijanju sposobnosti govornih i jezičnih kompetencija u odnosu dijalekt – standard.
 [više]

ODRŽANO OPĆINSKO-GRADSKO NATJECANJE LIDRANO 2021.

Autor: Maša Radovčić, 12. 2. 2021. 16:24

Učiteljica Gordana, Jakov, Rocco, učiteljica Marija
U organizaciji Osnovne škole Monte Zaro održana je smotra literarnog, dramskog, scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola (Lidrano).  Zbog epidemioloških okolnosti, natjecanje se održalo virtualno.
Učenici naše škole sudjelovali su na ovome natjecanju s više literarnih radova (Ela Cetina, Stara veleta, Tara Cukon, Babine bukalete, Jakov Cukon, Naš stari brod te Adriana Percan, Astorija). Za županijsku razinu natjecanja, među 38 pristiglih radova u literarnoj kategoriji, k odabran je rad našeg učenika IV. razreda Jakova Cukona, Naš stari brod.
Prosudbeno povjerenstvo za literarne radove odlučivalo je u sastavu: književnica Snježana Akrap Sušac, grafička urednica i dizajnerica Feodora Gubaš Štifanić i profesorica hrvatskoga jezika Lara Jurčić-Matošević.
Čestitamo svim učenicima sudionicima, a Jakovu puno uspjeha u nastavku natjecanja na županijskoj razini, koja će se održati u ožujku te mentorici Gordani Antunović.
Na Lidranu je sudjelovao i učenik III. razreda Rocco Vlačić, a on je kazivao poeziju (kategorija dramskog stvaralaštva). Stihovima Mate Balote Govore da nisan fin Rocco je osigurao županijsku razinu natjecanja.
Prosudbeno povjerenstvo za dramsko-scensko stvaralaštvo činili su: Aleksandar Bančić, dramski pedagog  (Istarsko narodno kazalište Pula), glumac Majkl Mikolić (Teatar Naranča) te Željka Kondić Dabo (profesorica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula).
Čestitamo našem učeniku Roccu i njegovoj mentorici Mariji Škabić te puno uspjeha  na županijskome natjecanju.
 [više]

Dan sigurnijeg interneta

Autor: Maša Radovčić, 12. 2. 2021. 16:09

Dana 9. veljače 2021. godine u Republici Hrvatskoj obilježio se Dan sigurnosti na internetu. Dan sigurnosti na internetu već se duži niz godina obilježava drugoga dana drugog mjeseca u godini. Budući da se radi o izrazito važnom događaju, i naša je škola ove godine odlučila sudjelovati u ovome hvalevrijednom događaju. U sklopu Školskoga preventivnog programa i sata razrednog odjela 7. i 8. razreda, učenici navedenih razreda, zajedno sa svojim razrednicama i školskom psihologinjom, sudjelovali  su u online webinaru pod nazivom „ Gdje si ti u digitalnoj džungli?“. 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 11. 2. 2021. 09:01

Odlukom Stožera civilne zaštite Istarske županije od ponedjeljka 15. veljače 2021. u svim razredima osnovne škole nastava će se održavati prema modelu A - u školi.
Školski autobus nastavlja voziti prema istom rasporedu vožnje za više i niže razrede, znači dvjema odvojenim vožnjama u polasku u školu (polazak iz Kavrana u 7 sati za više razrede i polazak iz Kavrana u 8 sati za niže razrede) te dvjema odvojenim vožnjama u povratku iz škole prema rasporedu sati nastave.  Molimo roditelje i učenike da se i dalje provode epidemiološke mjere: obavezno jutarnje mjerenje temperature prije polaska u školu, nošenje maske u autobusu i na ulasku u školu te u zajedničkim školskim prostorijama, pranje i dezinfekcija ruku, praćenje i pridržavanje svih uputa...Skrećemo pažnju svim roditeljima da u školu šalju isključivo zdravu djecu.
Želimo dobar povratak u školu svim našim učenicima.

 [više]

NATJEČAJ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 8. 2. 2021. 19:06

Natječaj za radno mjesto: učitelja/icu Prirode i  Biologije nalazi se u prilogu.

 [više]

Obilježavanje Dana 112

Autor: Maša Radovčić, 5. 2. 2021. 18:27

BROJ 112 U REPUBLICI HRVATSKOJ uveden je 11. veljače 2005. godine, čime  je uspostavljen jedinstveni sustav kojemu je osnovna zadaća prijem svih hitnih poziva na broj 112, na koji građani i strani turisti mogu dojaviti ugrožavanje ljudskih života, imovine ili okoliša, neovisno o teritorijalnoj i strukovnoj nadležnosti hitnih službi.
Sustav 112 u RH čini dvadeset županijskih centara 112 koji zaprimaju hitne pozive i djeluju kao jedinstveni operativno-komunikacijski centri za sve vrste hitnih situacija.
Putem broja 112 zaprimaju se sve vrste hitnih poziva, a u skladu s utvrđenim procedurama informacije se prenose na hitne službe / hitna medicinska pomoć, vatrogasci, policija, HGSS, spašavanje na moru, održavanje cesta i dr./.
Od uspostave broja 112 u Republici Hrvatskoj 2005. do kraja 2020. na broj 112   zaprimljeno je nešto više od 30.000.000 poziva, od toga Županijski centar 112 Pazin 1.252.269 poziva.
Obilježavanje Dana europskog broja 112 u Republici Hrvatskoj, ove će se godine,  dana 11.02. obilježiti na poseban način u skladu s epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
 [više]

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Autor: Maša Radovčić, 3. 2. 2021. 14:42

       Brošura.pdf                         Brošura-digital

 [više]

Model održavanja nastave - obavijest

Autor: Maša Radovčić, 28. 1. 2021. 13:25

Temeljem procjene epidemiološke situacije Istarska županija i gradovi Pula, Rovinj, Poreč, Pazin, Labin i Umag, kao osnivači škola, u  suradnji sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije donijeli su Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. Polugodištu školske godine 2020./2021.  - od 1. do 15. veljače 2021. godine kako slijedi:

Model A - učenici nižih razreda osnovnih škola (od 1. do 4. razreda)
Model C - učenici viših razreda osnovnih škola (od 5. do 8. razreda)  i učenici od 1. do 3. razreda srednjih škola
Nastava za maturante odvijati će se prema Modelu A.

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE

Autor: Maša Radovčić, 14. 1. 2021. 09:23

Obavještavamo vas da nastava u drugom polugodištu školske godine 2020./2021. počinje u ponedjeljak 18. siječnja 2021.
Prema Odluci Stožera civilne zaštite Istarske županije u vremenu od 18. do 31. siječnja 2021. nastava će se za niže razrede održavati u školi (model A), a nastava za više razrede održavat će se na daljinu (model C).
U ulasku u školu učenici trebaju imati masku, moraju dezinficirati ruke, a prije dolaska u školu  moraju ujutro izmjeriti temperaturu.
U učionicama nisu potrebne maske, one su obavezne pri izlasku iz učionice u hodnik ili u sanitarne prostorije.
Školski autobus vozit će učenike nižih razreda prema istom rasporedu vožnje kao i u prvom polugodištu, znači jutarnji polazak iz Kavrana je u 8 sati. U školskom autobusu obavezno je nošenje maske, a svaki učenik mora sjediti sam na  sjedalu.
U ponedjeljak 18. siječnja 2020. počinje i školska marenda za učenike koji se hrane u školskoj kuhinji.
Učenici obuhvaćeni u produženi boravak bit će od prvog dana nastave uključeni u svoju skupinu u produženom boravku.
Molimo roditelje da najkasnije do ponedjeljka u 9 sati obavijeste razrednice hoće li njihova djeca doći u produženi boravak kako bi se mogao planirati ručak.
 
Svima dobar početak nastave u drugom polugodištu, puno zdravlja i uspjeha. 
 [više]

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE 18. SIJEČNJA 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 12. 1. 2021. 13:08

Odluka o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu školske godine 2020./2021. i Priopćenje za javnost su u prilogu.

 [više]

OBAVIJEST O PREDUPISU U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Autor: Maša Radovčić, 12. 1. 2021. 12:47

Obavještavaju se roditelji da će se predupis održati telefonski na brojeve  052556015 i 052556420 prema vremenu navedenom u Pozivu.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 23. 12. 2020. 13:30

Obavještavamo učenike i roditelje da danas završava nastava u prvom polugodištu. Početak nastave nakon blagdana i zimskog odmora je u ponedjeljak 18. siječnja 2021. po redovnom rasporedu sati i redu vožnje školskog autobusa.
Upućujemo vas na praćenje epidemiološke situacije i mogućih obavijesti na mrežnim stranicama škole.
Sve najbolje povodom božićno-novogodišnjih blagdana te zimskog odmora svim našim učenicima i njihovim obiteljima.

 [više]

Školski projekt „Ruke pune dobrih djela“

Autor: Maša Radovčić, 18. 12. 2020. 18:24

„Ruke pune dobrih djela“ školski je projekt učenika Osnovne škole Vladimira Nazora – Krnica. Nositelji projekta su učenici izvannastavne aktivnosti „Mladi prirodnjaci“ i učiteljica Zdravka Prnić.  

Na ovom linku možete pogledati sve aktivnosti provedene u projektu.

 [više]

RADIONICE U 3. RAZREDU IZ ZDRAVSTVENO – PREVENTIVNOG PROGRAMA JABUKA

Autor: Maša Radovčić, 17. 12. 2020. 10:32

Na satovima razrednika 3. razreda školska psihologinja Jasminka Brlas održala je radionice iz zdravstveno – preventivnog programa Jabuka. Na susretima 16.11. i 30.11.2020. učenici su razgovarali o zdravlju, zdravim životnim navikama i ponašanjima kao i ponašanjima i navikama štetnim za zdravlje, što su prikazali i na plakatima koje su zatim izrađivali. Plakati su izloženi na školskom hodniku.

Cilj aktivnosti bio je razvijanje i usvajanje pozitivnih stavova, navika i odgovornog ponašanja prema zdravlju i zdravom načinu življenja kao i osposobljavanje za preuzimanje samostalne brige o svome zdravlju.

Jačanje samopoštovanja i samopouzdanja bio je cilj radionice održane 14.12.2020. Na ovoj su radionici učenici izrađivali svoje štitove prepoznajući svoje dobre osobine, što vole a što ne vole, u čemu su uspješni te tko se i što nalazi pohranjeno u unutarnjoj škrinjici uspomena, sjećanja i lijepih iskustava. Izrađujući štitove, a zatim i predstavljajući ih ostalima, učenici su osvješćivali svoju individualnost i posebnost te učili da im štitovi pomažu u osnaživanju i ohrabrivanju u suočavanju s neugodnim situacijama i emocijama.

Na kraju radionica učenici su predstavljali uratke u oba zadatka te su tako podijelili svoja znanja, razmišljanja i osobna iskustva s drugima, što je praćeno pljeskom s ciljem jačanja međusobnog prihvaćanja kao i vlastitog samopouzdanja i samopoštovanja.

Fotografije možete pogledati ovdje.

Jasminka Brlas, psihologinja

 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 10. 12. 2020. 10:36

Od ponedjeljka 14. prosinca 2020. pa do srijede 23. prosinca 2020. za učenike 5., 6., 7. i 8. razreda organizirat će se nastava na daljinu (MODEL C).

Za učenike 1., 2., 3. i 4. razreda nastava se do kraja prvog polugodišta (23.12.) i dalje provodi u školi (MODEL A).

Učenici 1. i 2. razreda nastavu i dalje polaze u Raklju, a učenici 3. i 4. razreda u Krnici. Dolazak se učenika u školu ne mijenja pa ostaje isti  raspored sati i dosadašnji vozni red školskog autobusa.

Za učenike viših razreda online nastava održavat će se u tjednu prema rasporedu sati svakog razreda.

Online nastava je obavezna, svaki izostanak učenika s nastave učitelji će bilježiti, a roditelj mora navedene izostanke opravdati razredniku.

Učenici koji nemaju internetsku vezu mogu na online nastavi sudjelovati iz škole.

Produženi boravak nastavlja s radom do kraja polugodišta.

 [više]

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka u prvom razredu

Autor: Maša Radovčić, 10. 12. 2020. 10:29

U ponedjeljak 7. prosinca 2020. u prvom je razredu u Raklju proveden program Školskog mednog dana, a taj je dan odabran zbog svetog Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.
Učenici su dobili staklenku meda u prigodnoj vrećici, a cilj je programa promocija meda lokalnih proizvođača, koji su korisnici znaka Med hrvatskih pčelinjaka, povećanje unosa meda u prehranu djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnih vrijednosti meda te educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.
Ovaj se program provodi već treću godinu  u svim prvim razredima osnovnih škola Republike Hrvatske, a nositelji su Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 4. 12. 2020. 12:52

Potvrđujemo i obavještavamo učenike i roditelje da je povratak u školu u ponedjeljak 7. prosinca 2020. prema redovnom rasporedu sati i rasporedu vožnje školskog autobusa. To znači da nastava iz modela C (na daljinu) opet prelazi na model A  (u školi).
Podsjećamo roditelje da svako jutro djeci mjere temperaturu, a kod respiratornih, probavnih  ili nekih drugih simptoma djecu ne šalju u školu i da odgovorno o tome obavijeste razrednike, prvenstveno zbog mjera i postupanja.
Molimo roditelje i učenike da u školski autobus i u školu ne ulaze bez zaštitne maske.
U školu trebaju doći isključivo zdravi učenici, učitelji i radnici škole.

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 30. 11. 2020. 16:11

Od sutra (1.12.2020.) nastava će se uslijed epidemiološke situacije za sve učenike škole održavati online prema redovnom rasporedu sati.

Učenici nižih razreda ostaju preventivno kod kuće ovaj tjedan, a početak nastave u školi organizirat će se sukladno epidemiološkoj situaciji.
Učenici viših razreda u školu se vraćaju u ponedjeljak 7. 12. 2020. prema uobičajenom rasporedu vožnje školskog autobusa.
Molimo učenike i roditelje da nastavu na daljinu prate prema svom rasporedu sati. Dodatne upute razrednici će objaviti u Teamsu.

 [više]

RODITELJSKI SASTANAK: PRIJELAZ S RAZREDNE NA PREDMETNU NASTAVU

Autor: Maša Radovčić, 30. 11. 2020. 12:52

Prijelaz s razredne u predmetnu nastavu za učenike je, ali i njihove roditelje, stresno i osjetljivo razdoblje školovanja koje donosi izazove vezane uz školski uspjeh i socioemocionalni razvoj. Na tom prijelazu prvi pokazatelji uspješnosti, a često i ponašanja učenika, ponekad nisu u skladu s očekivanim ili iskustvima iz razredne nastave. Kako bi se učenicima razdoblje prilagodbe olakšalo a negativni učinci na samoefikasnost i školsko postignuće umanjili, uz ostale je aktivnosti, 24. studenoga 2020. održan i roditeljski sastanak s ciljem informiranja, osnaživanja i upućivanja roditelja na koji način djeci mogu pružiti kvalitetnu podršku i pomoć. Školska psihologinja Jasminka Brlas govorila je o promjenama obrazovnih okolnosti, osvrnula se i na razvojne karakteristike učenika 5. razreda te je uputila roditelje kako mogu pomoći djeci. Razrednica Sonja Milović osvrnula se na iskustva i proces prilagodbe učenika na predmetnu nastavu. Obje su naglasile važnost suradnje roditelja i škole te ih pozvale na suradnju.

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, roditeljski je sastanak održan online u platformi Teams.

Jasminka Brlas, psihologinja

 [više]

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Maša Radovčić, 25. 11. 2020. 09:29

      Učenici i djelatnici naše škole tradicionalno su obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (18. studenoga), odavši time počast svim stradalnicima koji su svoje živote položili iz ljubavi prema svojemu gradu i domovini. Tim su povodom učenici 3. i 4. razreda sa svojim učiteljicama Marijom Škabić i Gordanom Antunović u grataž (franc. grattage) tehnici izradili motive obnovljenoga vukovarskog vodotornja i uredili prigodne panoe u spomen gradu heroju.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 16. 11. 2020. 18:55

U UTORAK 24. STUDENOGA 2020. U 17:30 SATI ODRŽAT ĆE SE RODITELJSKI SASTANAK U 5. RAZREDU SA SLJEDEĆIM
DNEVNIM REDOM:
1. PRILAGODBA UČENIKA NA PREDMETNU NASTAVU (školska psihologinja)
2. INFORMACIJE O ODGOJNO – OBRAZOVNIM POSTIGNUĆIMA
3. RAZNO.
RODITELJSKI SASTANAK ODRŽAT ĆE SE ONLINE PREKO PLATFORME TEAMS.
 [više]

Kreativne aktivnosti s 3. i 4. r. povodom smrti Mladena Kušeca i Mjeseca hrvatske knjige

Autor: Maša Radovčić, 16. 11. 2020. 18:27

     Povodom smrti omiljenoga hrvatskoga radijskog i televizijskog novinara, književnika, pripovjedača za djecu i mlade te dobitnika brojnih priznanja i nagrada, Mladena Kušeca (24. veljače 1938. – 2. studenoga 2020.), učenici 3. i 4. razreda sa svojim učiteljicama Marijom Škabić i Gordanom Antunović te knjižničarkom Samantom Paronić obilježili su 12. i 13. studenoga 2020. Mjesec hrvatske knjige... 

 [više]

OBAVIJEST KANDIDATKINJAMA I KANDIDATIMA O ODRŽAVANJU INTERVJUA U OSNOVNOJ ŠKOLI VLADIMIRA NAZORA - KRNICA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 13. 11. 2020. 15:02

U prilogu je obavijest kandidatima i kandidatkinjama o održavanju intervjua za radno mjesto učitelja/ice Hrvatskog jezika.

 [više]

OBAVIJEST KANDIDATKINJAMA I KANDIDATIMA O ODRŽAVANJU INTERVJUA U OSNOVNOJ ŠKOLI VLADIMIRA NAZORA - KRNICA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 9. 11. 2020. 17:51

U prilogu je obavijest kandidatima i kandidatkinjama o održavanju intervjua za radno mjesto učitelja/ice Matematike.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 30. 10. 2020. 01:59

U ponedjeljak i utorak (2. i 3. studenog 2020.) neće biti nastave jer traje jesenski odmor za učenike. Nastava počinje u srijedu 4. studenog 2020. po redovnome rasporedu sati i redovnome rasporedu vožnje školskoga autobusa.

 [više]

RODITELJSKI SASTANAK: MOJE DIJETE I JA U 1. RAZREDU

Autor: Maša Radovčić, 29. 10. 2020. 16:39

U školskom dvorištu PŠ u Raklju 8. listopada 2020. održan je roditeljski sastanak za roditelje učenika 1. razreda. Učiteljica Dolores Bulešić informirala je roditelje o dosadašnjem tijeku školovanja djece i njihovoj prilagodbi školi, a zatim je školska psihologinja Jasminka Brlas održala radionicu Moje dijete i ja u 1. razredu. Nakon što je predstavila ulogu školskog psihologa roditelji su iskazivali svoja očekivanja od djece, učiteljice/škole ali i sebe kao roditelja tijekom školovanja svoje djece. Cilj sastanka bio je osnaživanje roditeljskih kompetencija, davanje smjernica roditeljima kako mogu biti podrška djetetu tijekom školovanja, međusobno povezivanje roditelja te poticanje suradnje roditelja i škole.

 [više]

ZDRAV ZA 5

Autor: Maša Radovčić, 29. 10. 2020. 16:36

Policijski službenik za prevenciju Ureda načelnika PU Istarske, mr.sc. Aleksandar Šerović, prof., održao je 15. listopada 2020. učenicima 8. razreda predavanje o zlouporabi alkohola. Predavanje je dio nacionalnog projekta Zdrav za 5 a u školi se provodi niz godina kao dio školskog preventivnog programa s ciljem informiranja mladih o ovisnosti i zlouporabi alkohola, utjecanja na razvijanje i usvajanje zdravih stilova života, te razvijanje samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja.

 [više]

STRUČNI SKUP: IZRADA INDIVIDUALIZIRANIH KURIKULUMA

Autor: Maša Radovčić, 29. 10. 2020. 16:35

Za članove Učiteljskog vijeća naše škole 27. listopada 2020. održan je stručni skup na kojemu je predavačica bila Vanja Marković, prof. savjetnica iz AZOO, edukacijska rehabilitatorica, pedagoginja u Školi za odgoj i obrazovanje u Puli. Tema predavanja bila je izrada individualiziranog kurikuluma za učenike s teškoćama u razvoju. Stručni skup planiran je Godišnjim planom i programom rada škole kao dio programa stručnog usavršavanja učitelja i stručnih suradnika. Skup je održan online preko platforme ZOOM.

 [više]

NATJEČAJ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 21. 10. 2020. 10:48

Natječaj za radno mjesto: učitelja/icu Hrvatskog jezika i učitelj/icu Matematike nalazi se u prilogu.

 

 [više]

ODRŽANO JE ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOG JEZIKA

Autor: Maša Radovčić, 14. 10. 2020. 17:25

Zbog COVIDA-19 Županijsko se natjecanje iz Hrvatskoga jezika održalo 29. rujna 2020., a ne u ožujku. Učenica Leona Jalšovec osvojila je na navedenom natjecanju odlično 3. mjesto.
Čestitamo Leoni i njezinoj mentorici Vedrani Štefančić na postignutom rezultatu.

 [više]

Dječji tjedan

Autor: Maša Radovčić, 12. 10. 2020. 18:42

Učenici 1. i 2. razreda Područnog odjela Rakalj s učiteljicama obilježili su u petak 9.10.2020. Dječji tjedan na sportskom igralištu u Raklju (uz poštivanje epidemioloških mjera). Djeca su najprije otpjevala naučene pjesme Škola, Himna prvoškolaca i Limači te brojalice na zavičajnom govoru. Svoju kreativnost i maštovitost pokazala su izborom motiva crtajući kredom na igralištu. Raznovrsnim igrama završili smo naš susret i veselo se vratili u školu.

Fotografije možete pogledati u foto-galeriji.

 [više]

Osluhni zavičaj, zove te pramaliće

Autor: Maša Radovčić, 30. 9. 2020. 14:54

U utorak 29. rujna 2020. učenici 1. i 2. razreda sa svojim učiteljicama obilježili su godišnjicu rođenja Mate Balote kao dio školskog projekta Osluhni zavičaj, zove te pramaliće. Posjetili smo rodnu kuću Mate Balote, odnosno muzej. Ispred muzeja poslušali su i stihove Balotinih pjesama te priču o njegovom životu i školovanju. Zatim su posjetili njegov grob i položili cvijeće i svijeću. To je ujedno bio uvod u projekt zavičajne nastave na temu Slikovni zavičajni rječnik.

Fotografije možete pogledati u foto-galeriji.

 [više]

Projekt „Ruke pune dobrih djela“

Autor: Maša Radovčić, 25. 9. 2020. 16:26

Nastao je u Osnovnoj školi Vladimir Nazor, u Krnici, tijekom 2019./2020. godine kao dio Projekta „Znanje za održivo djelovanje – aktivne škole u zajednici“ koje financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH. Projekt se provodi u suradnji s udrugom Zelena Istra.
Nositelji aktivnosti su učenici izvannastavne grupe „Mladi prirodnjaci“ , koji su tijekom prošle školske godine aktivno sudjelovali u savladavanju znanja iz područja Održivog razvoja te planirali aktivnosti vezane uz projekt. Tijekom aktivnosti Mladim prirodnjacima će se pridružiti i ostali učenici i djelatnici škole.
Zbog uvedenih epidemioloških preporuka, projekt nije prema planu dovršen tijekom prošle školske godine.
U ovoj školskoj godini intenzivno smo krenuli s pripremama i posvetili smo se usvajanju zdravih navika i uzgoju zdravih namirnica ( Globalni cilj održivog razvoja br. 2. Iskorijeniti glad, postići sigurnost hrane i poboljšanu ishranu te promovirati održivu poljoprivredu ).
Prvu praktičnu aktivnost, sadnju začinskog bilja : bosiljka, ružmarina, peršina i kadulje u ukrasne teglice o kojima ćemo se skrbiti tijekom cijele godine, proveli smo 24.09. 2020. g.
Fotografije možete pogledati u foto-galeriji.
 [više]

Obavijest o roditeljskim sastancima

Autor: Maša Radovčić, 14. 9. 2020. 10:34

Razrednici će roditeljske sastanke održati prema sljedećem rasporedu.
 1. razred,  utorak, 15. rujna 2020.  u 17:30   (školsko dvorište u Raklju)
 2. razred, srijeda, 16. rujna 2020.   u 17:30   (školsko dvorište u Raklju)
 3. razred, srijeda, 16. rujna 2020.  u 17:30   (vanjski školski prostori u Krnici)
 4. razred, srijeda, 16. rujna 2020.  u 17:00  (vanjski školski prostori u Krnici)
 5. razred, srijeda, 16. rujna 2020.  u 17:00  (vanjski školski prostori u Krnici)
 6. razred, utorak,  15. rujna 2020.  u  17:30  (vanjski školski prostori u Krnici)
 7. razred, utorak, 15. rujna 2020.   u 17:30  (vanjski školski prostori u Krnici)
 8. razred, utorak, 15. rujna 2020.   u 17:30   (vanjski školski prostori u Krnici)
Molimo roditelje da ulaskom u školska dvorišta, sukladno epidemiološkim mjerama, paze na međusobni razmak te da imaju i maske.
 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE O ORGANIZACIJI PRODUŽENOG BORAVKA I ŠKOLSKE MARENDE

Autor: Maša Radovčić, 10. 9. 2020. 13:01

     Obavještavamo roditelje prvog, drugog i trećeg razreda,  čija će djeca biti uključena u produženi boravak, da rad produženog boravka počinje u ponedjeljak 14. rujna 2020. nakon redovite nastave. Roditelji dolaze po djecu do 16 sati.
     Produženi  boravak ima dvije skupine i dvije učiteljice. Prvi razred čini jednu skupinu, a drugi i treći drugu skupinu. Između drugog i trećeg razreda postavljene su visoke pregrade i pleksiglas.pa će ove dvije skupine biti međusobno odvojene, sukladno epidemiološkim mjerama.
     Produženi se boravak provodi u prostorijama škole u Krnici.
     Učenici prvog i drugog razreda iz škole Rakalj školskim autobusom dolaze u Krnicu te ih preuzimaju učiteljice u produženom boravku.
     Za vrijeme produženog boravka učenici imaju osiguran ručak i užinu.
     Iz organizacijskih i epidemioloških problema i zahtjeva, škola nije u mogućnosti organizirati produženi boravak za učenike četvrtog razreda.
     U ponedjeljak počinje i priprema školske marende za učenike koji su se prijavili za školski obrok.
 [više]

OBAVIJEST O PRIJEVOZU

Autor: Maša Radovčić, 7. 9. 2020. 16:48

1. VOŽNJA (5., 6. 7. i 8. razred)
     Polazak iz Kavrana u 7.00 sati.
 
2. VOŽNJA (1., 2., 3. i 4. razred)
     Polazak iz Kavrana u 8.00 sati.
 
 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 4. 9. 2020. 20:44

 
          
 REPUBLIKA HRVATSKA

 ISTARSKA ŽUPANIJA
 
 STOŽER CIVILNE ZAŠTITE  
 ISTARSKE ŽUPANIJE
Flanatička 29, Pula
 
KLASA: 810-01/20-01/02
URBROJ: 2163/1-02/19-20-118
Pula, 04. rujna 2020.
 
Ravnateljima osnovnih škola, čiji je osnivač Istarska županija
-svima-
 
 
PREDMET: Dopis prema ravnateljima osnovnih škola čiji je osnivač Istarske županija - 
                    mjere za poseban prijevoz učenika osnovnih škola za početak nastave,  
                    dostavljaju se
 
Poštovane/i ravnateljice/lji osnovnih škola kojih je osnivač Istarska županija,
dostavljamo mjere za poseban prijevoz učenika osnovnih škola za početak nastave u školskoj godini 2020./'21., u okolnostima epidemije COVID-19  - koje će se u komunikaciji sa školama provesti i koje su u suglasju s epidemiološkom situacijom.
 • roditelji mjere tjelesnu temperaturu djeci svakog jutra prije škole i nije dopušten dolazak u školu djece koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu iznad 37,2
 • prilikom posebnog prijevoza u školu, sva djeca (neovisno kojeg su razreda) u autobusu trebaju nositi zaštitne maske
 • dezinfekcijsko/virucidno sredstvo za ruke potrebno je da bude dostupno i vidljivo djeci na ulazu u autobus, te djeca njime trebaju dezinficirati ruke
 • prema dostavljenom popisu od strane odgovorne osobe Škole, vozač autobusa evidentira tko je od učenika koristio poseban prijevoz u školu/iz škole. Evidenciju o tome koji su učenici koristili poseban prijevoz, prijevoznik/vozač treba dostaviti školi, i to osobi koju je ravnatelj zadužio za praćenje prijevoza i epidemioloških mjera protiv COVID-19 bolesti, odmah ujutro, slijedećeg radnog dana
 • Preporuča se da djeca iz istog razreda sjede uvijek na istom mjestu u autobusu i grupiraju se prema razrednim odjeljenjim
 • Učenike za koje se utvrdi da su pod sumnjom da su oboljeli, potrebno je izolirati od ostale djece i pozvati roditelje, koji osobno dolaze po dijete u školu. Učenici pod sumnjom ne smiju koristiti poseban organizirani prijevoz. (za javni prijevoz, vrijede Preporuke HZJZ za javni prijevoz)
 
S poštovanjem,
 
                                                          NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
                                                                ISTARSKE ŽUPANIJE
                                                                 Dino Kozlevac v.r.
 [više]

OBAVIJEST

Autor: Maša Radovčić, 4. 9. 2020. 15:39

 [više]

ISPRAVAK LINIJE ŠKOLSKOG AUTOBUSA, OBAVIJEST ZA RODITELJE

Autor: Maša Radovčić, 4. 9. 2020. 09:07

Veliki školski autobus ulazi u Velike i Male Vareške, a hoće li moći okrenuti i u Išićima, kontaktirat ćemo prijevoznika.
Molimo roditelje da imaju razumijevanja u novonastaloj situaciji, a vodeći računa o postojećim epidemiološkim mjerama te da će višim i nižim razredima iz tih razloga nastava početi u različito vrijeme, i prijevoz će se učenika nakon prvog dana nastave i nakon što se prođu sve linije moći korigirati i precizirati,  o čemu će svi roditelji i učenici biti informirani.

 [više]

OBAVIJESTI ZA UČENIKE I RODITELJE NA POČETKU ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Autor: Maša Radovčić, 3. 9. 2020. 15:50

 1. Obavještavamo učenike i roditelje da nastava u školskoj godini 2020./2021. počinje u ponedjeljak 7. rujna 2020. Prvi dan neće se održati svi nastavni sati, već će učenici dobiti upute i mjere koje će se u školi provoditi vezane za epidemiološku situaciju. Dogovori, upute, raspored sati i sl. trajat će do 9 sati, nakon čega autobus vraća učenike kući po skupinama (niži razredi, viši razredi).
 2. Prvi dan nastave učenici će preuzeti udžbenike pa trebaju donijeti školske torbe ili neke druge vrećice. Roditelji će dobiti Izjave o preuzimanju udžbenika koje će morati vratiti u školu potpisane.  
 3. Nastava će se provoditi bez maski za učenike (osim nastave Informatike), klupe i stolice raspoređene su s odgovarajućim razmakom.
 4. Školski autobus prevozi posebno učenike viših, a posebno učenike nižih razreda.

U školskom autobusu učenici moraju nositi maske za lice, na ulazu dezinficiraju ruke, a svaki dan sjedaju na isto mjesto u autobusu. Braća i sestre sjede zajedno.

Za učenike viših razreda nastava počinje u 8 sati, a za učenike nižih razreda u 8:45.

Raspored vožnje školskog autobusa:

Viši razredi

Autobus kreće iz Kavrana u 7 sati i redom se na stanicama ukrcavaju učenici 5.,6.,7. i 8. razreda i silaze u Krnici. Autobus nastavlja u Rakalj po učenike 5.,6.,7. i 8. razreda i dovozi ih u Krnicu.

Autobus ne ulazi u Išiće.

Niži razredi

Autobus kreće iz Kavrana u 8:10 te se redom ukrcavaju svi učenici nižih razreda.

Braća i sestre sjede zajedno.

Autobus ne ulazi u Velike Vareške, Male Vareške, Joviće i Išiće. Učenici iz ovih mjesta autobus čekaju na najbližoj stanici.

Učenici 3. i 4. razreda silaze u Krnici.

Učenici 1. i 2. razreda iz Krnice ukrcavaju se u autobus i nastavljaju vožnju u školu u Rakalj s ostalim učenicima 1. i 2. razreda koji su došli iz pravca Proštine.

Učenici 3. i 4. razreda iz Raklja ukrcavaju se u autobus i nastavljaju vožnju prema Krnici.

Uslijed epidemiološke situacije prijevoz učenika organiziran je velikim, a ne malim autobusom.

Veliki autobus ne može ući u navedena mjesta.

Precizni red vožnje objavit će se u ponedjeljak, nakon što se sve linije evidentiraju i zabilježi vrijeme dolaska u svako navedeno mjesto pa molimo roditelje za razumijevanje.

 1. Pri ulasku i izlasku  iz autobusa i kretanjem s parkirališta prema školi učenici trebaju paziti na razmak.

Na ulasku u školu dezinficiraju se obuća i ruke. Dezinficijens učenici koriste dva puta (na ulasku u autobus i na ulasku u školu).

Naglasak je na pravilnom i redovitom pranju ruku tekućom vodom i sapunom.

Svaki učenik ulazi u svoju učionicu, pazi na razmak i ne napušta učionicu. Tek u skupini sa svojim razredom učenici izlaze iz škole.

Učenici koriste sanitarne prostorije i peru ruke pazeći na razmak.

Marendaju u učionicama ili u školskom dvorištu u svojoj razrednoj skupini, vodeći računa o razmaku među drugim učenicima.

Napominjemo da učenici nižih razreda već znaju o mjerama koje se u školi provode jer su ih krajem školske godine i sami provodili.

 1. Za učenike drugog razreda u Raklju nastava će se privremeno održavati u prizemlju školske zgrade, u prostorijama nekadašnje ambulante jer u učionici nema dovoljno prostora da bi se osigurao razmak među učenicima.
 2. Učenici prvog razreda prvi dan nastave dolaze u školu s roditeljima. Prijem učenika održat će se u školskom dvorištu u Raklju s početkom u 9 sati pa s djecom mogu doći oba roditelja. Svi trebaju paziti na međusobni razmak.
 3. U prvom tjednu neće se organizirati produženi boravak, ni školska marenda. a svi se zainteresirani trebaju  što prije javiti razrednicima za školski obrok.
 4. Svi učenici dobit će po dvije maske (ne prvi dan nastave) pa molimo roditelje da svojoj djeci ,koja u školu putuju školskim autobusom, osiguraju maske.
 5. Roditelji su dužni svom djetetu izmjeriti tjelesnu temperaturu svaki dan prije dolaska u školu. Učenici viših razreda mogu sami mjeriti temperaturu.
 6. Kod povišene temperature ili pojave akutnih simptoma  zarazne bolesti (kašalj, proljev…, vidi prethodne Upute HZZJ-a), učenik ne smije dolaziti u školu. O svakodnevnom mjerenju temperature roditelj vodi evidenciju, a učenik je nosi sa sobom u školu.
 7. U slučaju pojave simptoma u školi, škola će postupiti sukladno Uputama.
 [više]

PREPORUKA VEZANO UZ IZRAZITO VULNERABILNE (OSJETLJIVE) OSOBE

Autor: Maša Radovčić, 29. 8. 2020. 13:43

Poštovani,
u skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.(dostupno na poveznici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf.),
„za svaku izrazito vulnerabilnu osobu (djelatnik i dijete/učenik) ili osobu koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom, potrebno je pojedinačno razmotriti situaciju uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju.
Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite kao i o eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske i sl. (pedijatar, liječnik obiteljske medicine, te za učenike kod izostanaka duljih od mjesec dana liječnik školske medicine).
U kućanstvu u odnosu na vulnerabilnog člana preporučuje se izbjegavati bliski kontakt, nositi masku kada je primjereno i provoditi druge preventivne mjere. Popis izrazito vulnerabilnih skupina bolesti i zdravstvenih stanja i uvjeti za njihov boravak u školi sukladan je pravilima liječničke struke.“
U skladu s navedenim, preporučujemo vam da zaposlenike koji  su  izrazito vulnerabilne (osjetljive) osobe i za koje je  s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju potrebna odluka  liječnika primarne zdravstvene vezano uz mogućnost  boravka i rada u školskoj ustanovi,
što prije obavijestite o potrebi pribavljanja navedene odluke kako bi mogli planirati rad u ustanovi u slučaju nemogućnosti njihova rada u ustanovi.

S poštovanjem,
             Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 [više]

OBAVIJEST O UPUTAMA HZJZ-a i MZO-a ZA ZAPOSLENIKE ŠKOLA, RODITELJE I UČENIKE

Autor: Maša Radovčić, 28. 8. 2020. 10:50

Obavještavamo vas da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja 24. kolovoza 2020. godine objavio nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.<https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf>

 [više]

OBAVIJEST O REZULTATIMA NATJEČAJA

Autor: Maša Radovčić, 25. 8. 2020. 11:06

Obavještavamo kandidate da je za pomoćnicu u nastavi temeljem provedenog natječajnog postupka po javnom pozivu objavljenom od 17.7. do 25.7. izabrana Mariza Bedrina.

 [više]

OBAVIJEST KANDIDATKINJAMA I KANDIDATIMA O ODRŽAVANJU INTERVJUA U OSNOVNOJ ŠKOLI VLADIMIRA NAZORA - KRNICA

Autor: Maša Radovčić, 10. 8. 2020. 19:49

Osnovna škola Vladimira Nazora – Krnica
Klasa: 110-03/20-01/02
Urbroj: 2168/05-55-63-02-20-04
Krnica, 10. kolovoza 2020.

      Na temelju odredbi Pravilnika o načinu i postupku zapošljavanja u Osnovnoj školi Vladimira Nazora – Krnica, a nakon proteka roka za predaju prijava na objavljen natječaj za radno mjesto pomoćnika/ice u nastavi u sklopu projekta MOZAIK 3 od 17. – 25. srpnja 2020., Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata za zapošljavanje (dalje u tekstu: Povjerenstvo),

      određuje održavanje intervjua za dan 18. kolovoza 2020. (utorak), na koji se pozivaju kandidati po sljedećem rasporedu, koji je utvrđen po abecednom redu:

1) Bedrina, Mariza             8;30
2) Čvrljak, Goran               8;45
3) Ćurčić, Maria                 9;00
4) Hadžiefendić, Alisa       9;15
5) Jakša, Sanja                  9;30
6) Jambrović, Tanja          9;45
7) Karan, Gorana             10;00
8) Prendivoj, Barbara      10;15

Povjerenstvo

Pohrana:
spis – ovdje
 [više]

NATJEČAJ ZA POMOĆNIKA U NASTAVI Vijest ima dokument u privitku

Autor: Maša Radovčić, 17. 7. 2020. 12:01

Natječaj za radno mjesto: POMOĆNIK/POMOĆNICA U NASTAVI nalazi se u prilogu.

 

 [više]

OBAVIJEST O REZULTATIMA NATJEČAJA

Autor: Maša Radovčić, 14. 7. 2020. 11:10

Obavještavamo kandidate da je, temeljem natječaja za radno mjesto voditelja/ice računovodstva, izabrana Marijana Valić.

 [više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE O ODABIRU UDŽBENIKA

Autor: Maša Radovčić, 9. 7. 2020. 22:24

 1. Svi su udžbenici besplatni.

 2. Roditelji financiraju radne bilježnice i ostali dodatni materijal.

 3. U prilogu donosimo popis radnih bilježnica i dodatnog materijala.

      Dodatni materijal 1.-4. razred

      Dodatni materijal 5.-8. razred

Škola provodi postupak nabave obaveznih i izbornih udžbenika u navedenim razredima. Učenici će udžbenike dobiti početkom školske godine 2020./2021.

Roditelji NE plaćaju udžbenike, već samo radne bilježnice i ostali potrebni materijal za nastavu. Udžbenici postaju vlasništvo škole te ih učenici na kraju školske godine obvezni vratiti  u školu. Popis tih udžbenika donosimo u prilogu.

Sve mape  za Likovnu kulturu od 1. do 8. razreda bit će nabavljene preko škole.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Krnica / Krnica 87, HR-52208 Krnica / os-vnazora-krnica.skole.hr / ured@os-vnazora-krnica.skole.hr
preskoči na navigaciju