2021-05-10 21:58:52

63. DRŽAVNO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA
Državno natjecanje mladih tehničara održano je online 5., 6. i 7. svibnja 2021. Natjecanje se provodi na temelju osnovnoškolskih programa Tehničke kulture, izvannastavnih programa u školi te programa posebnih tehničkih kompetencija (znanje, vještine, samostalnost i odgovornost) koje se stječu u školi i izvan škole. Organizatori i suorganizatori su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture te osnovne škole učenika koji su sudjelovali na Natjecanju. Dosadašnja iskustva provedbe školske i županijske razine na daljinu doprinijela su da se ono održi bez teškoća, a u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama.
Učenica sedmog razreda naše škole Mila Cukon osigurala je sudjelovanje na Državnom natjecanju nakon uspješne školske i županijske razine natjecanja u kategoriji Fotografije...
Državno se natjecanje sastojalo od pisane provjere znanja prvog dana, izrade tehničke tvorevine, odnosno fotografiranja na terenu, obrade i izbora fotografija drugog dana te prezentacije trećeg dana. Mila je u ukupnom poretku osvojila 15. mjesto,  a samo sudjelovanje na državnoj razini izuzetan je uspjeh za Milu, njezinu mentoricu Helenu Dabo i za školu. Čestitamo Mili, koja je svojom motivacijom, odgovornošću, trudom i sposobnošću, dio onih najboljih učenika hrvatskih škola. U tom smislu uživajte u Milinim fotografijama, zabilježenima u jednome danu Natjecanja, osluškujući trenutke,  ljude, panorame i vizure malih, ali posebnih mjesta našega prostora.

Osnovna škola Vladimira Nazora Krnica