2021-04-30 22:37:20

NOĆ KNJIGE 2021.

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige, učenici i djelatnici naše škole obilježili su jubilarnu Noć knjige. Sudjelujući u ovoj manifestaciji u Godini čitanja, želimo dati poticaj knjizi u suvremenom društvu te razviti svijest među učenicima o važnosti čitanja koje je temelj cjeloživotnoga obrazovanja. U okviru projekta Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara Istarske županije „Ono si što čitaš“, u koji se uključila i naša škola na poticaj knjižničarke Samante Paronić, u zbornici je postavljena polica s ukrasnom kutijom u kojoj se nalaze knjige za slobodno čitanje s ciljem poticanja čitanja i razmjene preporučljivog i zanimljivog štiva među učiteljima i stručnim suradnicima...

Učenici 3. i 4. razreda sa svojim učiteljicama Marijom Škabić i Gordanom Antunović te knjižničarkom Samantom Paronić obilježili su Noć knjige zabavnom izradom maštovitih straničnika (bookmarkera) u obliku dvobojnih kravata kojima će se kao pravi knjigoljupci moći koristiti prilikom čitanja u vlastitom kreativnom kutku.

Učenicima viših razreda bilo je ponuđeno nekoliko stvaralačkih izazova koje su mogli odabrati i time sudjelovati u tradicionalnom obilježavanju i u virtualnom svijetu. Kreativci su izabrali fotkanje s omiljenom knjigom, bookface te oslikavanje najdražeg lika ili prizora iz nekog djela. Budući da je ovogodišnja tema manifestacije „Ljekovita moć knjiga“, cilj je ovih aktivnosti bio istaknuti ih kao riznice znanja, izvore zanimljivih priča i inspiracije jer pisana riječ utječe na nas mijenjajući naš doživljaj svijeta i omogućujući nam susret s drugim, beskrajnim i fascinantnim prostranstvima mašte.

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji.

 

Samanta Paronić, knjižničarka


Osnovna škola Vladimira Nazora Krnica