2021-04-27 18:52:16

ODRŽANO DRŽAVNO NATJECANJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA

Nakon županijskog natjecanja u poznavanju njemačkog jezika, kada je županijsko povjerenstvo odabralo najbolje učenike, u četvrtak i petak 22. i 23. travnja 2021. održano je i online državno natjecanje. Učenica osmog razreda naše škole Leona Jalšovec svojim je uspjehom  na županijskoj razini  postigla visoke rezultate koji su joj osigurali sudjelovanje na državnom natjecanju u poznavanju ovoga jezika. Na temelju županijskih rezultata, Državno je povjerenstvo sastavilo konačne liste pozvanih učenika na Državno natjecanje.

Državno je natjecanje obuhvaćalo pisano izražavanje (pisanje sastavaka na zadanu temu), slušanje s razumijevanjem, čitanje s razumijevanjem i uporabu jezika te usmeno izražavanje. Svi su učenici dobili šifru u Zoom-u te su na ovoj virtualnoj platformi i ispitani.

Nakon svih područja ispitivanja, Leona je u konačnim rezultatima osvojila osmo mjesto te njoj i njezinoj mentorici Nataši Teković-Jalšovec čestitamo na ovom lijepom uspjehu, što je, ujedno, i zapaženi uspjeh za školu općenito.


Osnovna škola Vladimira Nazora Krnica