preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Krnica

 > Naslovnica
Vijesti

OBAVIJESTI ZA UČENIKE I RODITELJE NA POČETKU ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Autor: Maša Radovčić, 3. 9. 2020.

 1. Obavještavamo učenike i roditelje da nastava u školskoj godini 2020./2021. počinje u ponedjeljak 7. rujna 2020. Prvi dan neće se održati svi nastavni sati, već će učenici dobiti upute i mjere koje će se u školi provoditi vezane za epidemiološku situaciju. Dogovori, upute, raspored sati i sl. trajat će do 9 sati, nakon čega autobus vraća učenike kući po skupinama (niži razredi, viši razredi).
 2. Prvi dan nastave učenici će preuzeti udžbenike pa trebaju donijeti školske torbe ili neke druge vrećice. Roditelji će dobiti Izjave o preuzimanju udžbenika koje će morati vratiti u školu potpisane.  
 3. Nastava će se provoditi bez maski za učenike (osim nastave Informatike), klupe i stolice raspoređene su s odgovarajućim razmakom.
 4. Školski autobus prevozi posebno učenike viših, a posebno učenike nižih razreda.

U školskom autobusu učenici moraju nositi maske za lice, na ulazu dezinficiraju ruke, a svaki dan sjedaju na isto mjesto u autobusu. Braća i sestre sjede zajedno.

Za učenike viših razreda nastava počinje u 8 sati, a za učenike nižih razreda u 8:45.

Raspored vožnje školskog autobusa:

Viši razredi

Autobus kreće iz Kavrana u 7 sati i redom se na stanicama ukrcavaju učenici 5.,6.,7. i 8. razreda i silaze u Krnici. Autobus nastavlja u Rakalj po učenike 5.,6.,7. i 8. razreda i dovozi ih u Krnicu.

Autobus ne ulazi u Išiće.

Niži razredi

Autobus kreće iz Kavrana u 8:10 te se redom ukrcavaju svi učenici nižih razreda.

Braća i sestre sjede zajedno.

Autobus ne ulazi u Velike Vareške, Male Vareške, Joviće i Išiće. Učenici iz ovih mjesta autobus čekaju na najbližoj stanici.

Učenici 3. i 4. razreda silaze u Krnici.

Učenici 1. i 2. razreda iz Krnice ukrcavaju se u autobus i nastavljaju vožnju u školu u Rakalj s ostalim učenicima 1. i 2. razreda koji su došli iz pravca Proštine.

Učenici 3. i 4. razreda iz Raklja ukrcavaju se u autobus i nastavljaju vožnju prema Krnici.

Uslijed epidemiološke situacije prijevoz učenika organiziran je velikim, a ne malim autobusom.

Veliki autobus ne može ući u navedena mjesta.

Precizni red vožnje objavit će se u ponedjeljak, nakon što se sve linije evidentiraju i zabilježi vrijeme dolaska u svako navedeno mjesto pa molimo roditelje za razumijevanje.

 1. Pri ulasku i izlasku  iz autobusa i kretanjem s parkirališta prema školi učenici trebaju paziti na razmak.

Na ulasku u školu dezinficiraju se obuća i ruke. Dezinficijens učenici koriste dva puta (na ulasku u autobus i na ulasku u školu).

Naglasak je na pravilnom i redovitom pranju ruku tekućom vodom i sapunom.

Svaki učenik ulazi u svoju učionicu, pazi na razmak i ne napušta učionicu. Tek u skupini sa svojim razredom učenici izlaze iz škole.

Učenici koriste sanitarne prostorije i peru ruke pazeći na razmak.

Marendaju u učionicama ili u školskom dvorištu u svojoj razrednoj skupini, vodeći računa o razmaku među drugim učenicima.

Napominjemo da učenici nižih razreda već znaju o mjerama koje se u školi provode jer su ih krajem školske godine i sami provodili.

 1. Za učenike drugog razreda u Raklju nastava će se privremeno održavati u prizemlju školske zgrade, u prostorijama nekadašnje ambulante jer u učionici nema dovoljno prostora da bi se osigurao razmak među učenicima.
 2. Učenici prvog razreda prvi dan nastave dolaze u školu s roditeljima. Prijem učenika održat će se u školskom dvorištu u Raklju s početkom u 9 sati pa s djecom mogu doći oba roditelja. Svi trebaju paziti na međusobni razmak.
 3. U prvom tjednu neće se organizirati produženi boravak, ni školska marenda. a svi se zainteresirani trebaju  što prije javiti razrednicima za školski obrok.
 4. Svi učenici dobit će po dvije maske (ne prvi dan nastave) pa molimo roditelje da svojoj djeci ,koja u školu putuju školskim autobusom, osiguraju maske.
 5. Roditelji su dužni svom djetetu izmjeriti tjelesnu temperaturu svaki dan prije dolaska u školu. Učenici viših razreda mogu sami mjeriti temperaturu.
 6. Kod povišene temperature ili pojave akutnih simptoma  zarazne bolesti (kašalj, proljev…, vidi prethodne Upute HZZJ-a), učenik ne smije dolaziti u školu. O svakodnevnom mjerenju temperature roditelj vodi evidenciju, a učenik je nosi sa sobom u školu.
 7. U slučaju pojave simptoma u školi, škola će postupiti sukladno Uputama.
Tražilica
Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Krnica / Krnica 87, HR-52208 Krnica / os-vnazora-krnica.skole.hr / ured@os-vnazora-krnica.skole.hr
preskoči na navigaciju